-->
29.03.2024

Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει αναλάβει τις έρευνες για την ένοπλη επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη κατά την οποία τραυματίστηκε ένας 34χρονος ειδικός φρουρός, πατέρας τριών παιδιών.

Αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία από το σημείο της επίθεσης, ενώ η οδός Χαριλάου Τρικούπη, που παρέμενε αποκλεισμένη, άνοιξε λίγο μετά τις 13.00. Οι αρχές έχουν συγκεντρώσει οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και από εκείνες των γύρω καταστημάτων, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστηρια έχουν μεταφερθεί οι τρεις κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, που βρέθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη, σε μικρή απόσταση από την κλούβα-στόχο των ΜΑΤ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης. Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρούν ωστόσο πιθανό η επίθεση να αποτελεί «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και εκτιμούν ότι πραγματοποιήθηκε από οργάνωση που έχει και στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέσει παρόμοιες επιθέσεις. Αδιευκρίνιστο είναι ακόμα εάν ο ένοπλος που πυροβόλησε ήταν μόνος του ή είχε και κάλυψη από άλλα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 06.18, λίγα λεπτά αφότου είχε αλλάξει η νυχτερινή βάρδια της διμοιρίας και είχε αναλάβει η πρωινή.

Οι αστυνομικοί είχαν κατέβει από την κλούβα και είχαν πάρει τις θέσεις τους, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα ανέφεραν οτι είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της οδού Αραχώβης, απ’ όπου πιθανότατα βγήκε ο ένοπλος και πυροβόλησε τρεις φορές.

Οι δύο σφαίρες χτύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου των ΜΑΤ και μάλιστα στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Η τρίτη σφαιρα χτύπησε το κτήριο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Από θραύσματα τραυματίστηκε στην κοιλιά και στον μηρό ο 34χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος μεταφέρθηκε με περιπολικό στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά παραμένει για νοσηλεία.

Τον τραυματία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή του και να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι τις 13.00 σύσκεψη στο υπουργείο, υπό τον κ. Τόσκα, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.



Διαβάστε επίσης