-->
29.03.2024

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με Μεντβέντεφ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην πρωθυπουργική κατοικιά. Κατά την συζήτησή τους που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια ώρα.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, όπου θα γευματίσουν, θα υπογράψουν σειρά διμερών συμφωνιών και θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Επί της ουσίας, τα αποτελέσματα που αναμένεται να παραχθούν από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πούτιν, δεν προβλέπεται να είναι εντυπωσιακά, καθώς τα όρια συνεργασίας ανάμεσα στην Αθήνα και στη Μόσχα είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα, λόγω της προσήλωσης της Ελλάδας στις γραμμές που έχει χαράξει η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για όλα τα μείζονα ζητήματα διεθνούς τάξης. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει την πάγια θέση ότι κατά την άποψή του η Ρωσία δεν μπορεί να παραμένει αποκομμένη από την αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου, στα τείχη του Κρεμλίνου. Επρόκειτο για την πρώτη δράση του της επίσκεψης του πρωθυπουρργού στη Ρωσία, η οποία πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ρωσίας.

Κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα στον Κήπο Αλεξάνδρου, του αποδόθηκαν τιμές από άγημα. Του τελετουργικού ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.



Διαβάστε επίσης