-->
29.03.2024

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάστηκε ο Μαντέλης

Σε ποινή κάθειρξης 5 χρόνων καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο μείωσε την πρωτόδικη ποινή των 8 χρόνων κάθειρξης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να είναι εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην υπουργός θα πληρώσει ποσό που φτάνει τις 140.000 ευρώ.

«Να με διευκολύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο Τ. Μαντέλης ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να καταβληθεί σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Οι δικαστές αποφάσισαν τελικά να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις ενώ επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Παράλληλα, ποσό περίπου 230.000 ευρώ του Τ. Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο όπως ζήτησε ο Τάσος Μαντέλης.

Όμως το άλλοτε μεγαλοστέλεχος της Siemens Ελλάς Ηλίας Γεωργίου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η συνήγορος του 80χρονου, όπως είπε, θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής.

Τέλος το δικαστήριο καταδίκασε τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μαντά σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.



Διαβάστε επίσης