-->
18.04.2024

Σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αποδίδεται ο θάνατος του 9χρονου στο Βουραϊκό

Σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οφείλεται ο θάνατος του 9χρονου αγοριού που έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου από γέφυρα στο φαράγγι του Βουραϊκού, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, η οποία διενήργησε σήμερα το πρωί την νεκροψία – νεκροτομή, ανέφερε πως ο θάνατος του μικρού Βασίλη προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ δεν έφερε ίχνη πνιγμού.

Η σορός του 9χρονου μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου διαμένει η οικογένεια, για να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα. Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες , ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για λίγο – τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του -ακούστηκε το κλάμα του.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του παιδιού. Οι κραυγές της μάνας και ο μονόλογος του πατέρα ήταν το μόνο που ακουγόταν για ώρα σε όλο το Βουραϊκό και που συνόδευαν τον τραγικό επίλογο από τον θάνατο του 9χρονου Βασίλη Σκανδάλη.

Οι σκηνές που συνόδευσαν την ανάσυρση του 9χρονου , λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, τη μεταφορά του αρχικά στο συρμό του οδοντωτού και την παραλαβή του στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέπεμπαν σε αρχαία τραγωδία, με το κλάμα και την κραυγή της μητέρας του  να σκίζουν κυριολεκτικά τα βουνά της περιοχής.

Ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη,  δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη ενώ με το ζόρι είχε τις αισθήσεις του και μονολογούσε «είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…», με το κλάμα του να παραπέμεπι σε θρήνο.



Διαβάστε επίσης