-->
29.03.2024

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τη διαπραγμάτευση

Οξύνεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την προοπτική ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, απαντάει στα όσα ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι “καλλιεργεί τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης”.

“Από την πλευρά μας θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή για το ασφαλιστικό (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, συμψηφισμός οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις, μειώσεις μισθών), μόνο γραμμή για σκληρή διαπραγμάτευση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν”, αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τους προβληματισμούς της ΝΔ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καλλιεργεί το μύθο της δήθεν διαπραγμάτευσης, ένα επικοινωνιακό παραμύθι που οδηγεί στην κωλυσιεργία. “Πέρσι αυτό οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα σπρώχνοντας τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από το ευρώ”, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Καταλόγισε επιπλέον ευθύνες στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αναφέροντας πως “στην αρχή είπαν ότι θα τα φέρουν τον Οκτώβριο, μετά τον Νοέμβριο, μετά τον Ιανουάριο και αυτή τη στιγμή είναι απροσδιόριστο πότε θα έρθουν τα νομοσχέδια. Κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται από το τελικό της αποτέλεσμα”.



Διαβάστε επίσης