-->
28.03.2024

Σοκαριστικές οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου από το τροχαίο στον Εύοσμο

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου από το πολύνεκρο τροχαίο στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, που σόκαρε χθες όλη την Ελλάδα.

Από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες του γκρι Volvo ανασύρθηκαν τέσσερα νέα παιδιά νεκρά, ενώ ένα ακόμα δίνει μάχη για την ζωή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου έχει διαλυθεί. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης αποτυπώνεται ολοκάθαρα: η πλευρά αυτή του αυτοκινήτου, η πλευρά του οδηγού δηλαδή φαίνεται να έχει «μπει μέσα», παραμορφώνοντας εντελώς το σχήμα του αυτοκινήτου. Μάλιστα σε κάποιο καρέ φαίνεται πως το όχημα έχει σχεδόν «διπλώσει» από τη μέση και πίσω, ενώ ο «ουρανός» του έχει επίσης σηκωθεί.

Τα πέντε σενάρια που εξετάζει η τροχαία

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία εξετάζει πέντε σενάρια που πιθανώς προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο.

Αναλυτικά, οι πέντε διαφορετικές εκδοχές που μπορεί να συνέβησαν και να οδήγησαν στο δυστύχημα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», είναι τα εξής:

-Το ΙΧ κινούταν με υπερβολική ταχύτητα και ο άπειρος οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω μιας μικρής στροφής που υπάρχει 10 μέτρα πριν από το σημείο.

-Αν ο 17χρονος οδηγός είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων ενώ μέχρι χθες οι έρευνες της Τροχαίας δεν έδειχναν ότι η παρέα των νεαρών βρισκόταν σε νυχτερινό κατάστημα.

-Ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, επειδή ίσως μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.

-Να αποσπάστηκε η προσοχή του νεαρού οδηγού από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

-Ο 17χρονος οδηγός του μοιραίου Volvo να βρέθηκε μπροστά σε κινητό εμπόδιο, ίσως και σε αδέσποτο ζώο, και να επιχείρησε να το αποφύγει. Ειδικοί έλεγαν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξηγεί και το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας του αυτοκινήτου στο κράσπεδο.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της τροχαίας.



Διαβάστε επίσης