-->
29.03.2024

Σπύρακη: Γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ;

Για «σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Τονίζει ότι «εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις».

Η κ. Σπυράκη διερωτάται εάν ισχύει ή δεν ισχύει αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠ κ. Κιτσάκος ότι είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους προς την επιχείρηση φυσικού αερίου επτά υπουργούς. Επίσης, ρωτά εάν ισχύει το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων 9 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας έναντι 90 εκατομμυρίων για τα χρέη προς την ΔΕΠΑ

«Ισχύει ή όχι ότι ενώ ενημέρωνε σε εβδομαδιαία βάση τους αρμόδιους υπουργούς του έγινε σύσταση να κάνει λίγη υπομονή; Ισχύει ή όχι ότι άλλες εταιρίες φαντάσματα του κ. Λαυρεντιάδη επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο των λιπασμάτων για να συνεχίσει η ΔΕΠΑ να χορηγεί απρόσκοπτα αέριο;» διερωτάται ακόμα η Μαρία Σπυράκη.

Εξάλλου, η κ. Σπυράκη χαρακτήρισε το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ «φιάσκο πάνω στο φιάσκο». Προσθέτει ότι ζητείται να ελεγχθεί κάτι που έχει ήδη ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο και όπως ανέφερε προέκυψαν απλώς ενδείξεις που δεν στοιχειοθετούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής.



Διαβάστε επίσης