-->
28.03.2024

Σταθάκης: Πρώτη η Ελλάδα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν κυβέρνηση, περιφέρειες, δήμοι και φορείς για το «κλείσιμο» του ΕΣΠΑ στάθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τόνισε ότι «μετά από τεράστια προσπάθεια κλείσαμε επιτυχώς το πρόγραμμα» καθώς και ότι «η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ».

Ο υπουργός, μιλώντας το μεσημέρι της Παρσκευής σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, χαρακτήρισε την περίοδο που πέρασε πολύ δύσκολη και κρίσιμη, ενώ αναφέρθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να σχεδιαστεί το υπόλοιπο πρόγραμμα υποδομών και άλλες δράσεις.

Τόνισε δε ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν οι προτάσεις που θα καταθέσουν περιφέρειες, δήμοι και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αποκόρωνου ο δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, παραδίδοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Οικονομίας.

Η αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο τμήμα του δήμου Αποκορώνου και η συμπληρωματική χρηματοδότηση για τη μελέτη που αφορά την οδική ασφάλεια στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πέτρες, ήταν το βασικό αίτημα που τέθηκε από τη δημοτική.



Διαβάστε επίσης