-->
28.03.2024

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές – Το μήνυμα της ΔΑΠ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές της χώρας για τις φοιτητικές εκλογές, με φόντο την αναμονή για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια, αλλά και τις χθεσινές αιχμές του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμ. Γιακουμάκη και του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, για τα φαινόμενα βίας στον χώρο των πανεπιστημίων.

Οι κάλπες άνοιξαν, νωρίτερα το πρωί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα και θα κλείσουν αργά το απόγευμα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.

Το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Μεταρρυθμίσεις – Συμμετοχή – Ασφάλεια»

Κάθε εκλογική αναμέτρηση απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δώσουν το στίγμα τους για την επόμενη μέρα από τις κάλπες. Είναι δημοκρατική υποχρέωση των υποψηφίων να ενημερώνουν τους εκλογείς για το πώς σκοπεύουν να χειριστούν την εξουσιοδότηση να τους αντιπροσωπεύουν.

Πιστή σε αυτό της το καθήκον, η ΔΑΠ–ΝΔΦΚ και φέτος θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες που θα θέσει εν όψει των Φοιτητικών και Σπουδαστικών εκλογών 2017. Έχοντας πλέον συμπληρώσει τρεις δεκαετίες αδιάλειπτης κυριαρχίας στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, αλλά ταυτόχρονα συναισθανόμενοι τις ανάγκες των πολιτών αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας για βαθιές τομές στο χώρο της Παιδείας, τολμάμε να θέτουμε στην κρίση των συμφοιτητών μας το πρόγραμμά μας για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο.

Στην εποχή που οι ιδεοληψίες των καταληψιών γυρίζουν την πατρίδα μας δεκαετίες πίσω, για εμάς, τους εκπροσώπους της φιλελεύθερης ιδεολογίας και της δημοκρατίας στο χώρο της Παιδείας, το διακύβευμα των φετινών Φοιτητικών και Σπουδαστικών εκλογών συνοψίζεται στο τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις – συμμετοχή – ασφάλεια». Επιλέγουμε να συγκρουστούμε με όσα κρατάνε τα Ιδρύματα δέσμια του παρελθόντος, έχουμε το θάρρος της αυτοκριτικής και την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης πρότασης εκσυγχρονισμού και ανανέωσης για να δώσουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τη δυνατότητα να κινηθεί δυναμικά προς το μέλλον.

Στις 24 Μαΐου ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα λάβουν ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας από το σύνολο των φοιτητών. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι παρούσα για άλλη μια μεγάλη νίκη των ιδεών της.

 



Διαβάστε επίσης