-->
29.03.2024

Για «ανταλλαγή απόψεων» και …καφεδάκι στο Προεδρικό σήμερα οι αρχηγοί (upd)

Στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιείται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο αιτήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τη σύσταση δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθεια να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων στα μέτωπα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Η πρώτη επιτροπή θα εξετάσει τις προτάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, και η δεύτερη θα ασχοληθεί με τις θέσεις των παρατάξεων σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος και στις δύο επιτροπές με εκπροσώπους τους.
Όπως ξεκαθάρισε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών δεν θα ληφθούν αποφάσεις, αλλά θα γίνει μία προσπάθεια για πολιτική συναίνεση.
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αρχικά με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη και στη συνέχεια με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς (πλην της Χρυσής Αυγής), από τους οποίους έλαβε και τη θετική τους απόκριση για τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Πιο θερμή αναφέρεται πως ήταν η συζήτηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι διαφωνεί με το να συμπεριληφθεί το ασφαλιστικό στη συζήτηση και ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε έναν τέτοιου είδους διάλογο.
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε επίσης και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δ.Κουτσουμπά, παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ είχε από την αρχή διαμηνύσει πως δεν επρόκειτο να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.



Διαβάστε επίσης