-->
29.03.2024

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας – Και επίσημα σε προεκλογική περίοδο η χώρα

Ξεκίνησε και επισήμως το απόγευμα της Δευτέρας η αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο προεδρικό μέγαρο, όπου συνάντησε τον Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα.

Ο πρωθυπουργός για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών επικαλέστηκε τους κινδύνους που εγκυμονεί παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, και μάλιστα υπό το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές, για την οικονομία, εκφράζοντας τον φόβο ότι μπορούν να ανατραπούν όσα με κόπο κατακτήθηκαν, όπως είπε.

«Όπως ξερετε από το βράδυ των ευρωεκλογών έχω πει ότι θα ζητήσω εκλογές. Δημιουργείται μία συνθήκη παρατεταμένης  προεκλογικής περιόδου, που δημιουργεί κινδύνους.   Να μην διακινδυνεύσουν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.



Διαβάστε επίσης