-->
29.03.2024

Στο νοσοκομείο η απεργός πείνας Αφροδίτη Υψηλάντη

Στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μεταφέρθηκε εσπευσμένα η δημοσιογράφος Αφροδίτη Υψηλάντη, που κάνει απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τη δημοσιογράφο επισκέφτηκε γιατρός της ομάδας «SOS Ιατροί» στον χώρο της απεργίας πείνας, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, και διαπίστωσε οξεία βρογχίτιδα με ενδεχόμενο τη μετατροπή σε πνευμονία.

Για τον σκοπό αυτό, ζήτησε να μεταφερθεί η απεργός πείνας εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η κ. Υψηλάντη αυτή τη στιγμή έχει συνδεθεί με μηχάνημα οξυγόνου.

Να δοθεί αμέσως βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ πριν να είναι πολύ αργά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας της συναδέλφου απεργού πείνας Αφροδίτης Υψηλάντη, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί κάθε μέρα τα προβλήματα διογκώνονται. Ήδη οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία τους, ακόμη και οι καρκινοπαθείς.

Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να νομοθετήσει, το συντομότερο δυνατό, μία βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με τις προτάσεις της Ενώσεως. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κλάδος θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και συγκεκριμένα την περίθαλψη και την επικούρηση.



Διαβάστε επίσης