-->
29.03.2024

Στ. Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή και αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας

Την πλήρη ευθύνη για τις επιδόσεις του Ποταμιού ανέλαβε ο Σταυρός Θεωδωράκης κατά την τελευταία του ομιλία στη Βουλή.

«Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Όπως είχα πει η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα, στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία. Μασκαραλίκια είναι η λέξη που χρησιμοποιούν στο χωριό μου για να περιγράψει  αυτούς που δεν κάνουν αυτό που έχουν δεσμευθεί. Και μασκαραλίκια στη δική μου ζωή δεν χωρούν».


«Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για «να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Σπανίως στην ελληνική πολιτική σκηνή συστρατεύθηκαν τόσοι σπουδαίοι σκεπτόμενοι πολίτες σε ένα Κίνημα. Εμείς παρά την πίεση πότε από το αριστερό καθεστώς και πότε από το δεξιό καθεστώς δεν θυσιάσαμε την ανεξαρτησία μας, δεν μασήσαμε τα λόγια μας, δεν δειλιάσαμε και δεν υποχωρήσαμε» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Το Ποτάμι, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, προσπάθησε να απορροφήσει από την πολιτική ότι είναι χρήσιμο να πετάξει ότι είναι άχρηστο και να προσθέσει μερικά πράγματα που μόνο αυτό μπορούσε».



Διαβάστε επίσης