-->
29.03.2024

Συμφωνία Τζιτζικώστα – Κικίλια …με «νονό» τον Σαμαρά

 

Το σαμαρικό μπλοκ που όπως φαίνεται και από τους βουλευτές που επηρεάζει αφού ο ενας μετά τον άλλον παίρνει θέση υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, αναζητεί εκείνο το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ και στη Βουλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr  ήδη στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του Βασίλη Κικίλια. Δηλαδή αν εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας να οριστεί πρόεδρος της γαλάζιας Κ.Ο. ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης.

Το σενάριο αυτό θέλει δυο νέους ανθρώπους να εκπροσωπούν τη ΝΔ, τόσο στην κοινωνία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και στη Βουλή με το Βασίλη Κικίλια.

Μάλιστα η ιδέα αυτή συζητιέται έντονα ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο και το γεγονός πως μετά την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και το Νότη Μηταράκη, στηρίζουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και οι πολιτικοί φίλοι του Βασίλη Κικίλια και πρώην «ανοιξιάτικοι » Ανδρέας Κατσανιώτης και Κώστας Βλάσσης. Μάλιστα ο βουλευτής Αρκαδίας την προηγούμενη εβδομάδα «έτρεχε » την υποψηφιότητα Κικίλια και βοηθούσε στη συγκέντρωση των πολυπόθητων 50 υπογραφών, με τις επαφές που έχει στο σαμαρικό πυρήνα.

Το επόμενο χτύπημα ήρθε από τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη που συνομιλεί τακτικά με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και από τον Σίμο Κεδίκογλου.

Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως στην αρχή είχε ακουστεί και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, για πρόεδρος της Κ.Ο., αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού μιλάμε για πρώην πρωθυπουργό και ο ίδιος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το προσωπικό του κεφάλαιο, χωρίς περαιτέρω φθορά.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι βουλευτές του σαμαρικού κλίματος με τον έναν ή τον άλλον τρόποι δείχνουν την προτίμηση τους στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, κάτι που δείχνει πολλά για τη συνέχεια της εσωκομματικής διαδικασίας.

 



Διαβάστε επίσης