-->
29.03.2024

Τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει ο Πάπας Φραγκίσκος;

Το παιδικό του όνειρο να γίνει… χασάπης εκμυστηρεύθηκε με δηλώσεις του στην ολλανδική εφημερίδα Straatnieuws ο Πάπας Φραγκίσκος! Όπως είπε ο Αργεντινός επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, ήταν μόλις τεσσάρων ετών και πήγαινε συχνά με τη μητέρα του να ψωνίσουν. Όταν το ρώτησε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει – κλασική ερώτηση -, εκείνος απάντησε… «χασάπης». Πού να γνώριζε ο άνθρωπος ότι μιλούσε με τον μελλοντικό Πάπα;

«Όταν ήμουν μικρός, δεν πουλούσαν πράγματα στα μαγαζιά που έχουμε συνηθίσει σήμερα, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στα παιδικά του χρόνια, στο Μπουένος Άιρες, που μεγάλωσε. «Υπήρχε μία μικρή αγορά, με έναν χασάπη και έναν μανάβη. Συνήθιζα να πηγαίνω με τη μητέρα μου και να ψωνίζουμε τα απαραίτητα. Ήμουν μόλις τεσσάρων χρόνων. Όταν με ρώτησε τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, του απάντησα… χασάπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

pope

Βέβαια, όταν μεγάλωσε λίγο, η επιθυμία του ήταν να γίνει…  επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των αγοριών στην Αργεντινή. Κανένα από τα δύο δεν… πλησίαζε καν στα ενδιαφέροντά του, όπως εξελίχθηκε στην πορεία της ζωής του. «Δεν ήμουν καθόλου ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Είχα αυτό που λένε… δύο αριστερά πόδια. Παρόλα αυτά όμως, εγώ έπαιζα και πολλές φορές σκόραρα», τόνισε ο Ποντίφικας, αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που προβάλλεται βάσει της ιδιότητάς του. Μάλιστα παραμένει οπαδός της Σαν Λορέντζο, την οποία παρακολουθεί ανελλιπώς, όπως είπε.



Διαβάστε επίσης