-->
29.03.2024

Τον «καλό οικογενειάρχη» προσπαθούσε να περάσει ο μακελάρης του Reina

Την εικόνα ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη ήθελε να περάσει στις τουρκικές αρχές ισλαμιστής τρομοκράτης που σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο διασκέδασης Reina την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο τρομοκράτης πέρασε νόμιμα τα σύνορα μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά ώστε να μην κινήσει υποψίες. Η σύζυγός του ήδη ανακρίνεται από την τουρκική ασφάλεια, δηλώνοντας παντελή άγνοια για τις ενέργειες του συζύγου. «Έμαθα για την επίθεση από την τηλεόραση… Δεν ήξερα καν ότι υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος» υποστήριξε.

Όπως κατέθεσε η σύζυγος ταξίδεψαν αεροπορικώς από το Κιργιστάν στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Νοεμβρίου. Δύο ημέρες αργότερα κατευθύνθηκαν οδικώς προς το Ικόνιο όπου και νοίκιασαν ένα μικρό διαμέρισμα.

Όπως πρόσθεσε στην κατάθεσή της, ο σύζυγός της προπλήρωσε τρία ενοίκια καθώς τής είχε πει ότι θα εγκατασταθούν στην Τουρκία για να εργαστεί.

Πάντως, το Κιργιστάν αποκλείει την πιθανότητα εμπλοκής υπηκόου του στην επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, της Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, οι αρχές της χώρας άφησαν ελεύθερο

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 12 ακόμα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση με την υποψία ότι συνδέονται με την επίθεση στο πολυτελές νυχτερινό κέντρο Reina, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ανακοίνωσε την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουκρία, από τις 19 Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλίου.



Διαβάστε επίσης