-->
29.03.2024

Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα, κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στις δυτικές και νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από τη νύχτα.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 24-01-2017

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, που πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7, που βαθμιαία από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Διαβάστε επίσης