-->
18.04.2024

Τοσουνίδης: Να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Κ. Μητσοτάκης

«Να ξεκαθαρίσει τη στάση του» κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης, σχολιάζοντας τα περί ενδεχόμενης κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τη Ν.Δ.

«Πολλές φορές αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει από τα πιο επίσημα χείλη και του κ. Μητσοτάκη αυτή την περίφημη έκφραση, ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα που έχουν. Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι άοπλος, είναι πολιτικά αδύναμος και απομονωμένος. Και αυτό γιατί κρατάει μια επαμφοτερίζουσα στάση, μέσα από μια τυχοδιωκτική προσέγγιση των πραγμάτων, προσπαθεί μέσα από την πολιτική αναταραχή να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του, μήπως και βρεθεί τρόπος να γίνει πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ. Τοσουνίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Εκτίμησε παράλληλα πως αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προχωρήσει σε μία ακόμα πρόταση δυσπιστίας χωρίς να ξεκαθαρίζει το κεντρικό ζήτημα, το αν παραχωρούμε το δικαίωμα στους γείτονες να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας, θα βρεθεί και πάλι εκτεθειμένος απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό και απομονωμένος μέσα στο κοινοβούλιο». Όπως υποστήριξε, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει σε όλα όσα έχει πει σχετικά ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που περιμένουν να ακούσουν «μια καθαρή κουβέντα, αν παραχωρεί όνομα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν χαρίζει τη Μακεδονία ή όχι».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι, καλώντας ταυτόχρονα τον Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να δούμε το κείμενο αυτής της πρότασης μομφής- αν θα τολμήσει να κάνει πρόταση μομφής, να παράσχει τόσο μεγάλο δώρο».

Αναφερόμενος στην πρόταση των ΑΝΕΛ για δημοψήφισμα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε πως δεν είναι απλώς μια πολιτική πρόταση των ΑΝΕΛ, αλλά εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ερωτηθείς εάν οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στη Βουλή, όπως οι 120 δόσεις, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε: «Παρ’ όλο που ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από μια μακιαβελική αντιμετώπιση των πραγμάτων, όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έβαλε τέρμα σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη συγκυβέρνηση δύο κομμάτων που προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, παρ’ όλα αυτά, όλα αυτά που πολεμήσαμε επί τέσσερα χρόνια και τώρα είναι νομοσχέδια έτοιμα να ψηφιστούν και να δώσουν ανάσες ανακούφισης στον ελληνικό λαό, ασφαλώς και τα στηρίζουμε».

Για την προοπτική συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Μπαλτάκο, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε ότι η προοπτική ήταν ξεκάθαρη και από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση του πρώτου με τον κ. Καμμένο. «Το μήνυμα, αυτό το πατριωτικό κάλεσμα που είχε απευθύνει ο Πάνος Καμμένος, είναι συγκεκριμένο και κάθε μέρα, βήμα – βήμα, παίρνει σάρκα και οστά» είπε, προαναγγέλλοντας πως «θα γίνουν συναντήσεις με πολλές προσωπικότητες του πατριωτικού χώρου, ανθρώπων που βρίσκονται σε πολλά κόμματα αλλά που μπορούν να βρεθούν σ’ ένα πλαίσιο που συνάδει με τις αρχές και τις αξίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων».



Διαβάστε επίσης