Του Σωτήρη Παπαδημητριου* Ελλάς, η Βόρειος Κορέα της Ευρώπης"/>
-->
20.04.2024

Του Σωτήρη Παπαδημητριου*
Ελλάς, η Βόρειος Κορέα της Ευρώπης

 

Ότι η Ελλάδα είναι χώρα του παραλόγου, το γνωρίζαμε όλοι. Ότι δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ σοβαρό κράτος, κάποιοι το θεωρούμε σίγουρο.

Όμως αυτό που δεν μπορεί με τίποτα να «χωνευτεί» είναι η ιδεοληψία και ο φανατισμός με τον οποίο κάποιοι από τους σημερινούς κυβερνώντες προωθούν νόμους, που μόνον σε καθεστώτα σαν της Βενεζουέλας ή της Βορείου Κορέας εφαρμόζονται.

Σε ποια άλλη χώρα, εκτός της Βορείου Κορέας ίσως, θα βρίσκονταν στο «τιμόνι» του υπουργείου Παιδείας πρόσωπα που είτε θα εξέφραζαν δημόσια την «αλλεργία» τους με την αριστεία. Είτε θα υποχρέωναν χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες να ανατρέψουν τον προγραμματισμό τους, εντάσσοντας υποχρεωτικά τα τετράχρονα παιδιά τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κι όχι σε πρότυπες δομές, όπως οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Με το έτσι θέλω «φωστήρες» όπως ο κ. Γαβρόγλου υποχρεώνουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσια νηπιαγωγεία, που λειτουργούν 9 και όχι 11 μήνες τον χρόνο, λιγότερες ώρες, χωρίς επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς ικανό αριθμό αιθουσών, χωρίς εξασφαλισμένη σίτιση και ιατρική φροντίδα που σήμερα παρέχεται δωρεάν από τους δήμους στα μικρά παιδιά.

Και όλα αυτά γίνονται όχι για το καλό των παιδιών μας, αλλά για να εξυπηρετηθεί μια επαγγελματική συντεχνία, στην οποία κυρίαρχη πολιτική δύναμη είναι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως δεν είναι ο Γαβρόγλου η χειρότερη περίπτωση Βορειοκορεάτη υπουργού.

«Τύφλα» να ’χει ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το ναυάγιο της Σαλαμίνας, αποφάσισε να προωθήσει Προεδρικό Διάταγμα που υποχρεώνει τους δήμους να διαθέτουν ναυαγοσώστη σε κάθε παραλία τους, ανεξάρτητα αν τη διαχείριση την έχει ο δήμος, το κράτος ή κάποιος επιχειρηματίας που του έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας.

Με το διάταγμα αυτό ο κ. Κουρουμπλής υποχρεώνει τον δήμαρχο Μυκόνου να πληρώνει με τα χρήματα των δημοτών του ναυαγοσώστη ακόμη και στην Ψαρού.

Προφανώς στη Βορειοκορεατική Δημοκρατία της Ελλάδος, το κράτος «πατερούλης» δεν πρέπει να λείπει ούτε από το «ΝΑΜΜΟΣ».

Κι αλίμονο στον δήμαρχο που δεν θα εφαρμόσει τον νόμο. Ο Έλληνας Χο Τσι Μινχ είναι έτοιμος να του ασκήσει οικονομικές και ποινικές κυρώσεις.

Δυστυχώς είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα της κυρίαρχης αριστερής κουλτούρας και της τσαμπατζίδικης πολιτικής που προωθούν, απορρυθμίζοντας κι όχι μεταρρυθμίζοντας το κράτος.

Σε αυτόν τον παραλογισμό πρέπει να μπει, επιτέλους, τέλος.

Η ευθύνη του Κυριάκου, της Φώφης κι όποιου άλλου λογικού πολιτικού έχει απομείνει σε αυτήν τη δύσμοιρη χώρα είναι τεράστια. Η συνεργασία τους αποτελεί μονόδρομο για να απαλλαγούμε από τους «μπ(ού)άφους» που μας διαφεντεύουν.

*Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

 

 

 



Διαβάστε επίσης