-->
29.03.2024

Τραμπ: Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός

«Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μιλώντας για τις κυβερνοεπιθέσεις, ο κ. Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι πίσω από αυτές βρισκόταν η Μόσχα, προσθέτοντας ωστόσο ότι ανάλογες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ πραγματοποιούνται και από «άλλες χώρες, άλλους ανθρώπους». Εάν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν «τον εκτιμά» αυτό είναι «ένα ατού» και όχι ένα μειονέκτημα για τον ίδιο, ανέφερε ο κ. Τραμπ, συμπληρώνοντας πάντως πως δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, ούτε και έχει λάβει κάποιο δάνειο από τη Μόσχα.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση ενημερώσεων των υπηρεσιών πληροφοριών περί ρωσικών φακέλων για τον ίδιο, ο κ. Τραμπ έκανε λόγο για «εφεύρεση» αντιπάλων του, τους οποίους δεν κατονόμασε. Ο μεγιστάνας εκτίμησε ότι είναι πιθανό οι ίδιες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να έδωσαν τις ενημερώσεις τους για τη Ρωσία στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ντροπή», «ψευδή στοιχεία» και «άρρωστα μυαλά».

Παράλληλα, επέμεινε για την κατασκευή τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, σημειώνοντας ότι το Μεξικό «με κάποιο τρόπο θα μας αποζημιώσει». «Θα μπορούσα να περιμένω ενάμιση χρόνο ώσπου να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με το Μεξικό, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αναλάβουμε την εξουσία, αλλά δεν θέλω να περιμένω», τόνισε επιπλέον.

Ο κ. Τραμπ προειδοποίησε για ακόμη μία φορά τις βιομηχανίας που σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό.  Ακόμη, υποσχέθηκε ότι όλα τα κέρδη των ξενοδοχείων του από ξένα κράτη θα τα δωρίζει στο δημόσιο ταμείο, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του επιχειρηματικού του ομίλου, ανέφερε πως θα την αναλάβουν οι γιοι του.

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε την κατηγορία του σε βάρος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι «δημιούργησε» τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.



Διαβάστε επίσης