-->
29.03.2024

Τσίπρας: Ιδιαίτερα θετική η έκβαση του Eurogroup

Ιδιαίτερα θετική για την ελληνική πλευρά αποτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την έκβαση του σημερινού Eurogroup, όπου συμφωνήθηκε να εξεταστεί η πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και να νομοθετηθεί δημοσιονομικός «κόφτης» που μπορεί να χτυπήσει μισθούς και συντάξεις.

Ενημερώνοντας το Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στον «οδικό χάρτη» – όπως τον χαρακτήρισε – για την ελάφρυνση του χρέους, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «θετικό μήνυμα για τους επενδυτές» αλλά και για την ελληνική κοινωνία, που έχει σηκώσει μεγάλα βάρη.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο οδικός χάρτης είναι ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε έναν λαό που ταλαιπωρήθηκε άδικα και δικαιούται μίας θετικής είδησης και εξέλιξης», ανήμερα της Ημέρας της Ευρώπης, είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις επικοινωνίες που είχε λίγη ώρα νωρίτερα με τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε ότι είναι στη διάθεση τους για ενημέρωση και για να «ανοίξει ουσιαστικός διάλογος» με «θετικό πρόσημο».

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα μένει «αταλάντευτη» στην ευρωπαϊκή της πορεία, και εκτίμησε πως οι κινήσεις των Ευρωπαίων αναγνωρίζουν αυτή την στάση.

Προσέθεσε ότι η γραμμή αυτή είναι απόφαση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αύριο Τρίτη στις 13:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.



Διαβάστε επίσης