-->
28.03.2024

Τσίπρας: Και να σου δίναμε τα 2 χιλιάρικα θα τα χάλαγες…

Η επιλογή του πρωθυπουργού να επισκεφθεί τους  τη μέρα της απεργίας των ΜΜΕ, δεν τον προστάτευσε τελικά από τη δημοσιότητα.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από αυτόπτες μάρτυρες της συνάντησης με πυρόπληκτους στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας, γίνεται δέκτης παραπόνων από μια πυρόπληκτη γυναίκα που δεν έχει λάβει ακόμη το βοήθημα των 2.000 ευρώ που θα έπρεπε να της είχε χορηγηθεί – και δεν είναι η μόνη, είναι πολλές, άλλωστε, οι σχετικές καταγγελίες.

Ο πρωθυπουργός της απαντά λοιπόν, εις επήκοον όλων, ότι έχει προτεραιότητα να φτιαχτούν «τα στέκια, τα σχολεία, κοινωνικούς χώρους, να φτιάξουμε υποδομές αυτά πρέπει να δούμε τώρα ρε παιδιά». Και συνεχίζει, απευθυνόμενος και στην ίδια τη διαμαρτυρόμενη: «γιατί και να έπαιρνες 2.000 ευρώ θα τα έχανες αυτά τα χρήματα, θα τα σπατάλαγες, άρα ας μην την πάμε εκεί τη συζήτηση…».

Και συνέχισε μιλώντας για υποδομές, για τον σχεδιασμό για ένα νέο νοσοκομείο για την ανατολική Αττική, το οποίο πρέπει «να το σκεφτούμε», να βρεθεί ο χώρος κλπ. Κάτι πολύ ευχάριστο που δεν το λες, όμως, και άμεση προτεραιότητα μετά από μια τέτοια καταστροφή, πόσο μάλλον που η Πολιτεία δεν έχει διεκπεραιώσει ακόμη τις νομοθετημένες δεσμεύσεις της στους πυρόπληκτους.



Διαβάστε επίσης