-->
20.04.2024

Τόσκας: Δεν θεωρώ δεοντολογικά σωστό το σχόλιο του Φίλη

«Δίνεται μια μεγάλη μάχη, δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες και γι’ αυτό δεν θεωρώ δεοντολογικά σωστό το σχόλιο του Φίλη», είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στη σκληρή κριτική που έκανε χθες στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι θετικό και πολύ σύντομα θα πετύχουμε και την ποσοτική χαλάρωση», είπε ο κ. Τόσκας υπονοώντας ότι η εκτίμηση Φίλη είναι λανθασμένη.

«Ο Σόιμπλε εκφράζει τους πιο σκληρούς και συντηρητικούς στην Ευρώπη», είπε αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι προκαλεί απορία που κάποιοι εντός Ελλάδας όπως ο κ. Μητσοτάκης είναι οι κυριότεροι σύμμαχοι της πολιτικής Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από το μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων δημοκοπικών εταιρειών που δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι τα αποτελέσματά τους δεν είναι τόσο σίγουρα όπως και τα αποτελέσματα πολλών άλλων δημοσκοπήσεων που γίνονται διεθνώς.

Για τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου είπε ότι είναι ένας θεσμός που δημιουργείται για τη διευκόλυνση του πολίτη σε απομακρυσμένες περιοχές.

«27 αστυνομικοί με εμπειρία θα τοποθετηθούν σε χωριά που δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία για την διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη. Ο αστυνομικός θα μεσολαβεί μεταξύ του απομακρυσμένου αστυνομικού τμήματος και του πολίτη και θα επιλύει προβλήματα, θα βεβαιώνει απλά δημόσια έγγραφα για να μην χρειάζεται να μετακινείται ο πολίτης», ανέφερε επίσης.

Υπενθυμίζεται, όπως μετέδιδε το 15minutes.gr χθες από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο Νίκος Φίλης άσκησε οξεία κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε παιδιά, δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας», ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ. Φίλης άσκησε δριμεία και εφ’ όλης της ύλης κριτική στη κυβέρνηση αρχής γενομένης από το γεγονός όπως είπε, ότι «για μια ακόμη φορά από το 2015 πηγαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση ανέτοιμοι». Ο ίδιος είπε ότι «τώρα πια το δόγμα οι αμόλυντοι εμείς και οι μολυσμένοι οι άλλοι, τελείωσε». Παράλληλα στάθηκε επικριτικά απέναντι στην επιλογή του πρωθυπουργού να πει ότι δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ μέτρα, εξηγώντας «ότι αυτά τα είπε για να τα ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά τα ακούει και ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα δήλωσε ότι ο φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί συμμαχία σε αυτό το χώρο. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Φίλης είπε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερείς κινήσεις σε υγεία, στις 100 δόσεις , στα ασφαλιστικά κλπ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης  ανέφερε:

– Έχει δίκιο ο Αλέξης που λέει ότι χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός. Έχει έρθει η επόμενη μέρα. Στην Ευρώπη υπάρχει κρίση του μοντέλου της ευρωπαϊκής πορείας. Το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιάς. Μιλάνε για πολλές ταχύτητες. Το είπε η Μερκελ, ο Ολαντ κτλ. Η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς με την εισήγηση Τσίπρα το κλείσαμε. Λάθος! Θα πάμε στην σύνοδο της Ρώμης ή θα παραμείνουμε ένα κυβερνητικό κόμμα που μιλάει μόνο με την Μέρκελ.

–  Μνημόνιο, αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς και οι άλλοϊ» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι.

–  Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δισ. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δισ., όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;

–  Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.

–  Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.

– Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.



Διαβάστε επίσης