-->
19.04.2024

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ΠΑΣΟΚ, Ραγκούσης και Καμίνης

«Δεν εκλέγουμε απλώς πρόεδρο. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τα debates ανοίγουμε νέους προοδευτικούς δρόμους στο πολιτικό σύστημα και στην παράταξη‬». Αυτό αναφέρει ο Γ. Ραγκούσης για τη θέσπιση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην εκλογή ηγεσίας στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνος για την ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι και ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Το να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής ηλεκτρονικά, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα της δημοκρατικής παράταξης προς την ανοιχτή κοινωνία. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι θέμα δημοκρατίας».

Πρόσθεσε πως «αν δεν αλλάξουμε τις κατεστημένες δομές και συνήθειες, πώς θα αλλάξουμε τη χώρα; Το κύρος και η αξιοπιστία της επιτροπής Αλιβιζάτου, μαζί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι δύο γεγονότα πρωτόγνωρα για την πολιτική στην Ελλάδα. Καθιστούν τις εξελίξεις στη δημοκρατική παράταξη καινοτόμες και μοναδικές. Θα τις διαφυλάξουμε», τόνισε.

Τέλος υπέρ της χρήσης και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τάσσεται το ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή νέου αρχηγού στον υπό ίδρυση νέο φορέα της κεντροαριστεράς, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση, της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε προγενέστερο χρόνο και παραλαβής του απαραίτητου μυστικού κωδικού. Δηλαδή, όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει πριν την ψηφοφορία να δηλώσει ότι θέλει να ψηφίσει ηλεκτρονικά, ακολούθως να ταυτοποιηθεί, να πάρει το μυστικό κωδικό και την ημέρα της ψηφοφορίας να τον χρησιμοποιήσει.

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πρέπει να αναλάβει μία εκ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που θα αποφασίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου για την οποία εκφράζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα βρει τις βέλτιστες λύσεις.

 



Διαβάστε επίσης