-->
18.04.2024

Χάος με την ταυτότητα του δράστη στο Λονδινό

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ταυτότητας του τρομοκράτη που αιματοκύλησε το Λονδίνο, αφού νέο δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι ο 40χρονος Αμπού Ιζαντίν δεν είναι ο δράστης της επίθεσης για τον απλούστατο λόγο ότι βρίσκεται ακόμη στην φυλακή.

Παρότι στην αρχή η ιταλική εφημερίδα La Stampa κατονόμασε τον δράστη, πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι ο Ιζαντίν, παραμένει στις βρετανικές φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί για τα κηρύγματα μίσους στα οποία επιδίδεται συστηματικά.

Την είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει και η δημοσιογράφος του ABC Rym Momtaz με tweet της στο οποίο ανέφερε πως, μετά από επικοινωνία με τον δικηγόρο του Ιζαντίν, δεν είναι αυτός ο δράστης καθώς βρίσκεται στην φυλακή.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία λεπτά και ο «Independent» αλλά και η «La stampa» έχουν «κατεβάσει» τα σχετικά δημοσιεύματα από τις ιστοσελίδες τους.

Πλέον, αναμένεται από τις Αρχές της Βρετανίας η ταυτοποίηση του νεκρού δράστη και η δημοσιοποίηση του ονόματος του.

Τι έγραφε ο Independent

Οι απόψεις του μόνο κρυφές δεν ήταν, γράφει ο Independent. Στο YouTube υπάρχουν αρκετά βίντεο στα οποία μιλά με στόμφο για το πόσο σημαντικό είναι να σκοτώνεις αστυνομικούς και ότι όλοι στο κοινοβούλιο είναι άπιστοι.

Ο Ιζαντίν ήταν εδώ και καιρό γνωστός στις αρχές για τις σχέσεις του με την τρομοκρατία, συνεχίζει το βρετανικό δημοσίευμα. Εχει φυλακιστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων για τρομοκρατικούς σκοπούς και για την προτροπή σε τέτοιες πράξεις, ενώ δραστηριοποιούνταν σε ομάδες που πλέον έχουν απαγορευθεί.

Θεωρείται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μετά από τη γνωριμία του με άλλους γνωστούς ισλαμιστές, τον Ομάρ Μπακρί Μουχάμεντ και τον Αμπού Χαμζά αλ- Μισρί, σε τζαμί του Λονδίνου τη δεκαετία του ’90. Από εκεί και πέρα φαίνεται πως ενισχύθηκαν οι σχέσεις του με την τρομοκρατία.

Εγινε διάσημος όταν διέκοψε ομιλία του τότε υπουργού Εσωτερικών Τζον Ράιντ. Ηταν η πρώτη φορά που ο υπουργός συναντούσε δημόσια μουσουλμάνους και ο Ιζαντίν άρχισε να φωνάζει ότι ο Ράιντ είναι εχθρός του Ισλάμ.

Ακολούθησαν αρκετές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Σε μία που είχε παραχωρήσει στο Vice είχε χαρακτηρίσει άπιστους τους πολιτικούς και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν.

 



Διαβάστε επίσης