-->
29.03.2024

Χαρίτσης: Η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει επιπτώσεις στην οικονομία

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναγνώρισε επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει βλάψει την ελληνική οικονομία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε:

Eίναι δεδομένο ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, που οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξαν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης νέες παράλογες απαιτήσεις από μέρος των δανειστών, έχει και τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία. Η υπερεκτέλεση του προϋπολογισμού του 2016 υπερβαίνει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Θεωρούμε ότι και οι στόχοι για το 2017 είναι ακόμα απολύτως εφικτό να πιαστούν. Αυτό το οποίο έχει μεγάλη σημασία ως προς το αναπτυξιακό σκέλος και όχι μόνο το δημοσιονομικό είναι ότι στην ελληνική οικονομία υπάρχει μία συσσωρευμένη δυναμική, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε τη δυνατότητα να ξεδιπλωθεί και να μπορέσει να έχει το αντίκρισμα που θέλουμε στην ελληνική οικονομία… Νομίζω λοιπόν ότι οι στόχοι είναι πολύ εφικτό να πιαστούν, για αυτό πρέπει να κλείσει και η σημαντική αυτή εκκρεμότητα, με βάση το σχεδιασμό που έχει συμφωνηθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2015 σε σχέση με το τι θα περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε έμφαση στις προσπάθειες για την ενίσχυση της χρηματοδότησης και των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τα δυο πεδία θα ευοδωθούν περισσότερο. Τέλος, σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2017 καταγράφεται θετική τάση στην απασχόληση.



Διαβάστε επίσης