-->
19.04.2024

Χατζηδάκης: Οι δανειστές δεν είναι τα καλύτερα παιδιά, αλλά δεν βγάζεις άκρη με αυτήν την κυβέρνηση

«Δεν βγάζεις άκρη μ’ αυτή την κυβέρνηση. Είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς την αλήθεια μέσα στα τόσα ψέματα που λένε» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.
Κατά τον ίδιο «ο κ. Τσίπρας έχει τρεις δρόμους αυτή την ώρα.
Ο ένας είναι να κλείσει την αξιολόγηση και να καταπιεί σαν πικρό χάπι τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές.
Ο δεύτερος δρόμος είναι να κάνει ηρωική έξοδο και να πάει σε εκλογές, καταγγέλλοντας τη ΝΔ, το ΔΝΤ, τον Schaeuble και δεν ξέρω ποιον άλλο.
Ο τρίτος δρόμος, τέλος, είναι να συρθεί αυτό το νοσηρό κλίμα μέχρι το φθινόπωρο, μετά τις γερμανικές εκλογές».
Όπως είπε, «μια επιστροφή στο καλοκαίρι του 2015 θα είναι ακραία και εγκληματική ανευθυνότητα εκ μέρους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».
Σημείωσε δε, ότι «τα μέτρα που συζητούνται σήμερα από την κυβέρνηση και τους δανειστές δεν είναι ούτε νομοτελειακά, ούτε αναπόφευκτα.
Είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας, της αναποτελεσματικότητας και των επικοινωνιακών τρικ της κυβέρνησης.
Τα νέα μέτρα μπήκαν στο τραπέζι, διότι η οικονομία μας αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω.  Και βεβαίως οι δανειστές δεν είναι τα καλύτερα παιδιά – έχω διαπραγματευθεί μαζί τους και τους ξέρω -και ζητούν υπερβολικά πράγματα. Δυστυχώς, όμως, σε μεγάλο βαθμό αυτός είναι ο φόρος αναξιοπιστίας που πληρώνουμε, διότι η κυβέρνηση δεν τηρεί αυτά που έχει συμφωνήσει και συνήθως άλλα λέει και άλλα κάνει».
Μάλιστα, τόνισε ότι η ΝΔ  δεν πρόκειται να ψηφίσει τα όποια μέτρα φέρει η κυβέρνηση, καθώς «θα ήταν σαν να ξεπλέναμε τις ευθύνες της, Θα της δίναμε συγχωροχάρτι και τελικά θα γινόμασταν συνυπεύθυνοι».
Ο κ. Χατζηδάκης, αφού ανέφερε ότι δεν είναι «η προτίμηση του κ. Τσίπρα, όπως και κανενός πρωθυπουργού, να πάει σε πρόωρες εκλογές», εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας θα καταφύγει, μέσα από διάφορα επικοινωνιακά τρικ και καταγγελίες εναντίον όσων καταγγέλλει κατά καιρούς, σε πρόωρες εκλογές για να περισώσει ότι μπορεί από τα ποσοστά του και να έχει μια σχετικώς αξιοπρεπή ήττα».
Μιλώντας για τη ΝΔ , μεταξύ άλλων υπογράμμισε «είμαστε πολύ προσεκτικοί και φειδωλοί σ’ όσα λέμε. Λέμε λίγα για να τα κάνουμε όλα», ενώ για τους φόρους, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ήταν πολύ συγκεκριμένος.
Μίλησε για μείωση φόρων 1,5 δισ. τον πρώτο χρόνο με αντίστοιχη μείωση δαπανών.
Και παρουσίασε έναν πίνακα με συγκεκριμένες δαπάνες 1,5 δισ. που θα περικόψουμε για να εξοικονομήσουμε τα χρήματα για τη μείωση φόρων».
«Κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς, λοιπόν.
Και αυτή η λογική διαπνέει όλο το κυβερνητικό πρόγραμμά μας.
Σε όσα τμήματα του προγράμματός μας έχουμε ανακοινώσει, λ.χ., ηλεκτρονικές συναλλαγές, κόκκινα δάνεια, παιδεία, αγρότες κ.ο.κ., και σε όσες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν, θα διαπιστώσετε ότι προσπαθούμε να είμαστε συγκεκριμένοι και τεκμηριωμένοι.
Και πέραν αυτού εργαζόμαστε από τώρα για την κατάρτιση όλων των σημαντικών νομοσχεδίων που πρέπει να περάσει η κυβέρνησή μας», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Για την εκλογή Trump, σημείωσε πως είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα και πρόσθεσε «σίγουρα έχουμε μπει σε μια περίοδο αναταράξεων, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατεύθυνση που τελικά θα πάρουν τα πράγματα.
Είμαστε σ’ αυτό που λένε αχαρτογράφητα νερά.
Θέλω όμως να πιστεύω ότι η παράδοση καλών σχέσεων που υπάρχει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη τελικά θα υπερισχύσει και θα αμβλύνει τις όποιες εντάσεις μπορεί να προκαλέσει η πολιτική του νέου Αμερικανού Προέδρου».



Διαβάστε επίσης