-->
29.03.2024

Χρ. Σταϊκούρας: Νέο κοινωνικό μέρισμα ίσως να δοθεί τον Δεκέμβριο

«Aνοιχτό» άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  το ενδεχόμενο να δοθεί νέο μέρισμα φέτος. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Σταικούρας για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης ανάφερε ότι προς το παρόν η πρόβλεψη είναι να διατηρηθεί στο επίπεδο που υπάρχει. Αν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια είναι μία από τις προτεραιότητες που θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε.

Χαρακτηριστικά «για το αν θα δοθεί τον Δεκέμβριο επίδομα εξήγησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση διέμεινε το επίδομα για προεκλογικούς λόγους τον Μάιο (830 εκατ. ευρώ)».

«Εμείς λοιπόν έχουμε πει ότι θα δίδεται σταθερά κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και όχι με συνθήματα. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης. Κάθε φορά όμως όλο και αιφνιδιάζουμε. Αν λοιπόν τον Νοέμβριο υπάρχει κάποιο περιθώριο θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται κάθε ζήτημα με συγκεκριμένη σειρά και πως ήδη διευθετήθηκαν τα θέματα του ΕΝΦΙΑ, του πετρελαίου θέρμανσης και των 120 δόσεων. Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να προηγηθούν συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα είναι και ο αρμόδιος για τις ανακοινώσεις.

Την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το επίδομα θα χορηγείται με εξαιρετικά διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύπτουν το 90% των οικογενειών.

Ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε τη διευρυμένη διανομή του επιδόματος θέρμανσης, υποστηρίζοντας ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα λάβουν την προκαταβολή. Όπως είπε, την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και επιλογή του πρωθυπουργού είναι να χρησιμοποιηθεί για το επίδομα θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει δύο σενάρια για το επίδομα θέρμανσης.

 



Διαβάστε επίσης