-->
29.03.2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο φωτιάς στην Ανατολική Αττική – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Αισιοδοξιά υπάρχει, μετά από ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα, ότι η σημερινή είναι μια καλύτερη ημέρα για την Ανατολική Αττική, που τις τελευταίες τρεις ημέρες παραδόθηκε στις φλόγες.

Στη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς στο Πολυδένδρι. Η κατάσταση φαίνεται πιο ενθαρρυντική, καθώς δεν δείχνει να υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία η πυρκαγιά κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.

 Από το βράδυ της Τρίτης η καταστροφική πυρκαγιά φαινόταν να είναι σε ύφεση, λόγω και της πτώσης της έντασης του αέρα. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις πτήσεις προκειμένου να αποκτήσουν συνολική εικόνα για την έκταση των μετώπων.

Οι ρίψεις νερού γίνονται πλέον πιο στοχευμένα, καθώς ο καπνός έχει υποχωρήσει και οι χειριστές μπορούν να επιχειρήσουν έχοντας καθαρότερο οπτικό πεδίο.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Oι άνεμοι σήμερα στην περιοχή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση πρόσκαιρα έως και 6 μποφόρ.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.


«Χθες το βράδυ η πυροσβεστική τα έδωσε όλα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου. Όπως είπε, εκατοντάδες πυροσβέστες έδωσαν μάχη και το ότι δεν υπάρχει σήμερα κάποια μεγάλη αναζωπύρωση και μόνο κάπνες είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε όλη τη νύχτα.



Διαβάστε επίσης