-->
29.03.2024

Ψαριανός: Από τα μνημόνια βγαίνουν οι δανειστές που δεν θα τα σκάνε άλλο

Έχουμε έξοδο από τα μνημόνια. Αλλά δεν βγαίνουμε εμείς. Βγαίνουν οι άλλοι (δανειστές) που δεν θα συνεχίσουν να τα σκάνε», ανέφερε, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

«Από τον Αύγουστο γίνεται η συζήτηση για την περίφημη έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στη… λαϊκή βούληση και στις… συνθήκες εθνικής κυριαρχίας, όπου κανείς δεν θα μας υποχρεώνει να επιβάλουμε άδικα μέτρα, τα οποία εμείς δεν θέλουμε, για αυτό και επιβάλλουμε ακόμα αδικότερα! Βεβαίως και υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, όμως από τα μνημόνια βγαίνουν αυτοί, δεν βγαίνουμε εμείς. Αυτοί σταματάνε να μας τα σκάνε, ενώ εμείς πρέπει να υλοποιήσουμε κατά γράμμα όλα όσα έχουμε ψηφίσει», σημείωσε ο κ. Ψαριανός και πρόσθεσε: «Διατεινόμαστε ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, καθώς βγήκαμε από τα μνημόνια, έχουμε πλέον λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία και δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει η …ευρωπαϊκή νομενκλατούρα! Άρα, ερωτώ: Τι τις θέλουμε τις ενσωματώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών; Εφόσον μπορούμε να κάνουμε πια ό,τι θέλουμε! Έτσι, θα διορίσουμε και τα υπόλοιπα ανιψάκια μας, τον Χιούι τον Λιούι και τον Ντιούι! Θα διορίσουμε ξαδέρφες, κουμπάρους κι ό,τι προλάβουμε μέχρι να «ρθουν εκλογές, να πάρουμε ένα ποσοστάκι και να ρεφάρουμε!».

Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι στο νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών έχουν περιληφθεί διατάξεις για διάφορες τακτοποιήσεις, τις οποίες το κόμμα του καταψηφίζει. «Δίνουμε λεφτουδάκια κι επιδόματα ενόψει εκλογών. Πτητικά επιδόματα σε πιλότους που δεν πετάνε! Δεν παίρνουν επιδόματα άνθρωποι που κινδυνεύουν καθημερινά, που δεν κάθονται σ» ένα γραφείο να ξύνονται, αλλά κάνουν πολύ σκληρές κι επικίνδυνες για τη ζωή τους εργασίες και δίνονται επιδόματα σε διάφορες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που θεωρούνται πιο «ίσες» από τους υπόλοιπους» τόνισε ο κ. Ψαριανός και συμπλήρωσε: «Να δώσεις, λοιπόν, πτητικό επίδομα, αλλά να το δώσεις σ» αυτούς που πραγματικά πραγματοποιούν πτήσεις, όχι σε όσους κάθονται σ» ένα γραφείο και δεν πετάνε. Αλλιώς, να δώσουμε σε όλον τον κόσμο είτε πετάει, είτε όχι. Να δώσουμε και στον… γάιδαρο. Πετάει ο γάιδαρος; Δεν πετάει, αλλά ας πάρει ένα πτητικό επίδομα, δεν χάθηκε και ο κόσμος!».



Διαβάστε επίσης