-->
18.04.2024

«Όχι» Ερντογάν στον Πούτιν για απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών – «H Ελλάδα έχει οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες»

«Όχι» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του καναλιού στη Ρωσία, σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου, στη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα στις 3 Απριλίου, ο Ρώσος πρόεδρος, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό, έθεσε στον Τούρκο πρόεδρο το θέμα της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όμως, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε πως δεν απελευθερώνει τους Έλληνες στρατιωτικούς, επειδή, όπως είπε, η Αθήνα έχει στα χέρια της οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες, την έκδοση των οποίων ο ίδιος επιθυμεί διακαώς.

Η Αγκυρα φανερά πλέον βάζει στη ζυγαριά δύο κρατούμενους με οκτώ Τούρκους που ζήτησαν άσυλο, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Και δείχνει να μην κάνει την παραμικρή προσπάθεια να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και τη δίκη των φυλακισμένων.

Ελληνικές πηγές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο μέχρι τις τουρκικές εκλογές να υπάρξει κίνηση απελευθέρωσης των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Θα χρησιμοποιηθούν ως «χαρτί» του Ερντογάν και των εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας για να κερδίσουν τα περισσότερα δυνατά εκλογικά οφέλη.

Και βεβαίως δεν ίδρωσε το αυτί του Ερντογάν από το ψήφισμα – κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου ούτε από τις δηλώσεις Γιούνκερ περί ανόητης κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πούτιν είχε δεσμευτεί στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στην Ερντογάν για να λυθεί το συντομότερο η υπόθεση αυτή. Όμως, η Αγκυρα φαίνεται να ακολουθεί το δικό της δρόμο και να σηκώνει μπαϊράκι ακόμη και στον τελευταίο του σύμμαχο.



Διαβάστε επίσης