11.12.2019    08:49

14 σκάφη βυθίστηκαν στην Καλαμάτα από τον κυκλώνα

Συνολικά 14 σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν το Σάββατο στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, οκτώ σκάφη βυθίστηκαν στο λιμάνι Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Δ.Δ.Μάνης, τρία στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών Δ.Δ. Μάνης, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Δ.Δ.Μάνης και ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Δ. Μεσσήνης.

Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από θαλαμηγό σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι Καλαμάτας.

Επιπλέον, οκτώ συνολικά σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμάνι Καλαμάτας και ένα στο λιμάνι Κορώνης.

Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι την αποκατάστασή τους και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.

Επίσης δύο μικρές ερασιτεχνικές λέμβοι και δύο τουριστικά σκάφη βυθίστηκαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι Παλαιάς Επιδαύρου, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ ένα ταχύπλοο καταστράφηκε επάνω στην προβλήτα. Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρο.