20.04.2018    17:06

16 συλλήψεις από τη γαλλική αστυνομία για τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 16 άτομα ως ύποπτα για τη ληστεία σε βάρος της Kim Kardashian στο Παρίσι, μετά από ίχνη DNA βρέθηκαν σε μερικά από τα κλεμμένα κοσμήματα.kim1
Η 36χρονη Κιμ έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο πολυτελές δωμάτιό της σε ξενοδοχείο του Παρισιού και οι δράστες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα αξίας περίπου € 9.000.000.

Τι είχε γίνει στο Παρίσι

H πρωταγωνίστρια των τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν, την οποία έδεσαν ληστές που εισέβαλαν στο δωμάτιό της σε πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού, κατάφερε να λύσει τα δεσμά της και να τηλεφωνήσει στον σωματοφύλακά της, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις έρευνες, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι πέντε μασκοφόροι ληστές κατόρθωσαν να διαφύγουν με λεία ύψους εννέα εκατομμυρίων δολαρίων, αρπάζοντας κοσμήματα της 35χρονης Καρντάσιαν, όπως υποστήριξε η ίδια.

Η Καρντάσιαν έλυσε τα δεσμά της και τηλεφώνησε στις 02.56 τοπική ώρα στον σωματοφύλακά της που δεν ήταν παρών στον χώρο τη στιγμή της επίθεσης», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ίδια, ανώνυμη πηγή.

kim4Ο σωματοφύλακας της Καρντάσιαν, Πάσκαλ Ντούβιερ, φέρεται να συνόδευε την αδελφή της την ώρα της ληστείας, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο Pourtalès.

Κανένα στιγμιότυπο από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου δεν βοηθά στην διαλεύκανση των ερευνών και οι πραγματογνώμονες της αστυνομίας επικεντρώνουν το έργο τους στον εντοπισμό γενετικού υλικού.

Αν και η Καρντάσιαν δεν έκανε δηλώσεις για το περιστατικό, στη ληστεία αναφέρθηκαν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, όσο και η δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό.

Αυτή η ληστεία «είναι βίαιη, είναι σκανδαλώδης» δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο η Γαλλία πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο στο θέμα της ασφάλειας. Επεσήμανε επίσης ότι οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά.

Από την πλευρά της δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό επιχείρησε να μετριάσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται. Τόνισε ότι πρόκειται για μια «πολύ σπάνια ενέργεια, σε έναν ιδιωτικό χώρο» που δεν θέτει σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια της γαλλικής πρωτεύουσας.