20.10.2018    08:28

Δίωξη για δολοφονία στον 58χρονο που σκότωσε την εφοριακό – Πως συνελήφθη

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων που σχετίζονται με τη δολοφονία και τη ληστεία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του άντρα ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία ως δράστης.

Συγκεκριμένα ο  εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για:

– ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
– ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα
– παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκε μόνο η δικογραφία και αυτή την ώρα εκδίδεται το ένταλμα σύλληψης. Πιθανότατα θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Πως έφτασε στα ίχνη του Αστυνομία

Οι κάμερες φαίνεται πως πρόδωσαν τον 58χρονο που έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζεμπέρη, στο β’ νεκροταφείο Αθηνών.

Ο προσαχθείς είναι Έλληνας, 58 ετών, τοξικομανής και σεσημασμένος. Φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του και η προσαγωγή του αναμένεται να μετατραπεί σε σύλληψη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κίνητρο για την άγρια δολοφονία ήταν η ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην 32χρονη γυναίκα, όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Στη συνέχεια πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος, προκειμένου να πουλήσει τη συσκευή σε κλεπταποδόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο του δολοφόνου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο. Οι αστυνομικοί είδαν το ίδιο πρόσωπο από κάμερα καταστήματος της Ομόνοιας και τότε εστίασαν τις έρευνές τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου και εντόπισαν τον 58χρονος.