-->
19.05.2024

LIVE: Δείτε τα αναλυτικά τα αποτελέσματα των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών – Ψήφισαν περίπου 4,5 εκατ.

Στις 7 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και ήδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων για τις 13 Περιφέρειες και τους 332 Δήμους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή των ψηφοφόρων που πήγαν στην κάλπη μέχρι τις 17:30 βρισκόταν στο 44,6%.

Σαρωτική νίκη του Αχιλλέα Μπέου δείχνει το πρώτο exit poll που ανακοίνωσε το «Ράδιο Βέρα». Συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πρωτοπόρο τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», με ποσοστό που ανέρχεται στο 50-55%. Στη δεύτερη θέση, τοποθετείται ο συνδυασμός «Συμμαχία για τον Βόλο», του Νίκου Παπαπέτρου, με ποσοστό από 31-36%. Στην 3η θέση κατατάσσεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Απόστολου Ριζόπουλου, με ποσοστό που ανέρχεται κοντά στο 10%.

Υποψήφιοι ήταν το 2% των πολιτών

Συνολικά, οι υποψήφιοι είναι 151.766 και αναλυτικότερα: 63.906 είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, 80.465 υποψήφιοι στις δημοτικές κοινότητες, ενώ υπάρχουν και 7.395 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο μικρότερος υποψήφιος είναι 18 ετών και ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι 102 ετών.

Σε ποσοστό, πάντως, σημειώνεται πως το 2% των πολιτών ήταν υποψήφιοι.

Οι έξι δήμαρχοι που εκλέγονται ως οι μοναδικοί υποψήφιοι

Ωστόσο, υπήρξαν και δήμαρχοι που δεν είχαν… καθόλου άγχος και εξελέγησαν πριν καν κλείσουν οι κάλπες.

Οι έξι δήμαρχοι της επικράτειας που εκλέγονται απευθείας, ως οι μοναδικοί υποψήφιοι, είναι οι εξής:

Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2019,

Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κωνσταντίνος Βρατσάνος, ο οποίος θα επανεκλεγεί για τέταρτη φορά,

Ιητών, Γκίκας Γκίκας, που εκλέχθηκε δήμαρχος το 2019,

Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, ο οποίος θα επανεκλεγεί για τρίτη θητεία, ενώ ήταν ο μόνος υποψήφιος και το 2019,

Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο οποίος θα θητεύσει ως δήμαρχος για τρίτη θητεία, όλες χωρίς αντίπαλο και

Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος, επίσης αιρετός για τρίτη θητεία.

Αναλυτικά αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των Πρειφερειακών εκλογών

Νέα Σμύρνη

NEA_SMYRNI

Exit poll – Δ. Θεσσαλονίκης: Ζέρβας 31% – 35%, Αγγελούδης 23% – 27%

Την επόμενη Κυριακή (15/10) θα κριθεί η μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης καθώς ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν αγγίζει το 43% που απαιτείται για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

24liveblog

Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο. Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% έως 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% έως 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% έως 8%. Ο Βασίλης Τομπουλίδης με ποσοστό από 3,5% μέχρι 5,5%, αλλά και ο Στέργιος Καλόγηρος με ποσοστό από 3% έως 5%, συμμετέχουν και αυτοί στο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

 

Kαθαρή νίκη, από την πρώτη Κυριακή 8/10/2023 των Αυτοδιοικητικών εκλογών, σε Κώστα Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων και στον Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνoυν τα αποτελέσματα του Exit poll του pelop.gr, της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και peloponnisos FM 104.1 για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αφορά στο εκλογικό σώμα στην Πάτρα με αναγωγή σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων DATA Consultants.

24liveblog

24liveblog

24liveblog

Τα πρώτα αποτελέσματα από Θεσσαλονίκη

THESSALONIKI


Διαβάστε επίσης