17.07.2019    18:35

Ποιος είναι o Αλβανός κρατούμενος με το κελί – σουίτα στον Κορυδαλλο – Έρευνα του υπουργείου (video)

Έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις εικόνες… χλιδής που έφερε στο φως της δημοσιότητας «Το Βήμα» από τα κελιά, τα οποία θύμιζαν περισσότερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, παρά κελί σωφρονιστικού ιδρύματος.

Μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα, ηλεκτρικές συσκευές αλλά και… χαρτοπόλεμο με χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ συνθέτουν ένα σκηνικό χλιδής και μια εικόνα που σίγουρα δεν παραπέμπει σε φυλακή.

Το υπουργείο αποδίδει τις σκηνές αυτές σε χρόνο προγενέστερο από την αποκάλυψη της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, που ερευνάται από εφέτη ειδικό ανακριτή.

Αποκαλυπτικά βίντεο από τον Κορυδαλλό

Οι αντιδράσεις ήρθαν μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Βήματος για τα κελιά – σουίτες, στα οποία κρατούνταν αλβανοί κρατούμενοι, με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει το «παρών» και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα. Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».

Ένα εντυπωσιακό βίντεο διαρκείας περίπου 11 λεπτών όπου καταγράφεται «γιορτινό πάρτι» μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού από αλβανούς μεγαλοποινικούς έχει αναρτηθεί -από τους ίδιους τους κρατουμένους ή φίλους τους- τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο!

Ποιος είναι ένας από τους κρατούμενους 

Τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε έφοδος σε κελί κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποτραπεί πιθανό σχέδιο απόδρασης. Πληροφορίες από τη φυλακή ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο μετά από πληροφορίες για όπλα μέσα στη φυλακή, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία ότι έχουν εισέλθει όπλα στον Κορυδαλλό.

Ο έλεγχος της ΕΚΑΜ έγινε στο κελί του Αλβανού Ντούσκο Φάμπιο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης των Πυρήνων από τον Κορυδαλλό που απετράπη μετά τη σύλληψη του Χριστοδούλου Ξηρού τον Γενάρη του 2015.

Η έφοδος έγινε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία μετά από πληροφορίες ότι προετοίμαζε απόδραση. Στο κελί του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια μαχαίρια και φορητοί υπολογιστές με σύνδεση στο Ίντερνετ, όχι όμως και αλλά ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί απόδρασης. Η επιχείρηση έλαβε χώρα κάτω από άκρα μυστικότητα, δεν υπήρξαν διαρροές.

Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σχετική καταγγελία έκαναν συγκρατούμενοι του με τους οποίους ο βαρυποινίτης είχε σοβαρούς διαπληκτισμούς.

Ήταν… πασας στις φυλακές Ιωαννίνων 

Ο αλβανός κακοποιός που κατηγορήθηκε για τον φόνο περιπτερά στην Αττική αλλά και για εκτέλεση έξω από οίκο ανοχής της Θεσσαλονίκης, πριν μεταφερθεί στον Κορυδαλλό κρατούνταν στις φυλακές Ιωαννίνων. Μάλιστα σε έφοδο στο κελί του διέθετε τρία κινητά τηλέφωνα και φορτιστές. Μάλιστα και τότε, για πρώτη φορά στις έρευνες συμμετείχαν ΕΚΑΜ και χρησιμοποιήθηκαν και αστυνομικοί-πυροτεχνουργοί αλλά και σκύλια ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.

Εκτός από τα κινητά βρέθει και στικάκι USB, εύρημα που προδίδει και τη χρήση φορητού υπολογιστή μέσα ή έξω από κελί.Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γρεβενών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:τρία (3) αυτοσχέδια μαχαίριαοχτώ (8) κινητά τηλέφωνατέσσερις (4) φορτιστές κινητών τηλεφώνωνένα (1) USB καιένα (1) hands – free .

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά  τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου.

Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας  χρόνο.

Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης  από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων.

Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

Ανακοίνωση της ΝΔ

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στις φυλακές είναι προ πολλού ανεξέλεγκτη. Το καθεστώς ανομίας γιγαντώνει, κρατούμενοι δολοφονούνται, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συχνά βασανίζονται και ξυλοκοπούνται.

Επικρατεί δυστυχώς ο νόμος της ζούγκλας. Οι κρατούμενοι κάνουν κυριολεκτικά «πάρτι» και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια την τραγική αυτή κατάσταση. Οι ευθύνες τους μεγάλες αλλά ευτυχώς οι μέρες τους λιγοστές».