25.10.2020    10:20

Επιμένει για το bonus των 30 εδρών ο Κουρουμπλής

Τη διατήρηση του bonus των 30 εδρών στο πρώτο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που θα πάρουν πάνω από το 40%, υποστήριξε για ακόμη μια φορά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, παράλληλα, τόνισε πως τάσσεται κατά της κατάργησης του 3% ως όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως οι τελικές αποφάσεις για την πρόταση θα παρθούν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις του στο «Ε» και τη Φαίη Μαυραγάνη, θέλοντας να δικαιολογήσει τη θέση του για το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών σε πέντε τμήματα τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσαν οι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εκλέγονταν σε αυτήν.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι θα «σπάσουν» και την Α΄ Αθηνών και τη Περιφέρεια Αττικής και Α’ Θεσσαλονίκης. «Δεν θα υπάρχει περιφέρεια με πάνω από 10 έδρες», είπε.

Οσον αφορά το Ελληνικό και τα Αεροδρόμια επισήμανε πως δεν τα πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υλοποιεί τη συμφωνία που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση,ενώ ισχυρίστηκε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υποσχέθηκε τίποτα περισσότερο από αυτού που κάνει.