-->
18.04.2024

Άλογο βγήκε βόλτα στους δρόμους του Βόλου

Λύθηκε από το σημείο όπου ήταν δεμένο και έκανε βόλτα στην πόλη… Τρόμος επικράτησε χθες γύρω στις 5.30 το απόγευμα όταν οδηγοί οχημάτων στην οδό Αντιστάσεως με Σπυρίδη είδαν ένα άλογο καταμεσής του δρόμου.

Οι κλήσεις στο «100» ήταν αλλεπάλληλες προκειμένου να παρέμβει η Αστυνομία πριν προκληθεί ατύχημα. Ο φόβος μην τρομάξει το ζώο και αρχίσει να τρέχει σε μία χρονική στιγμή με αυξημένη κυκλοφορία στο δρόμο κατέλαβε τους χρήστες της οδού οι οποίοι απευθύνθηκαν αμέσως στην Αστυνομία για να ζητήσουν βοήθεια.

Επιτόπου μετέβη όντως περιπολικό αυτοκίνητο με σκοπό να απομακρύνει το ζώο από το οδόστρωμα, να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του και να το επιστρέψει σε αυτόν, πλην όμως ευτυχώς οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.

Ο ιδιοκτήτης του άλογου φαίνεται ότι αντιλήφθηκε έγκαιρα την απουσία του ζώου και έτρεξε να το αναζητήσει πριν αυτό χαθεί και περιέλθει σε περιπέτειες. Οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε έτσι να λάβουν μέτρα καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων είχε ήδη αποκατασταθεί.

Πάντως, δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις στο «100» για ζώα στους δρόμους είναι καθημερινό φαινόμενο.

Αλογα που είτε φεύγουν από τον ιδιοκτήτη τους είτε χάνονται κιόλας, πρόβατα ακόμη και γελάδια όσο και αν ακούγεται παράξενο απασχολούν κάθε μέρα το «100», στο οποίο απευθύνονται πολίτες προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια ασφάλεια.

Κυρίως τα περιστατικά αφορούν σε περιφερειακές συνοικίες της πόλης όπου υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία χώρου και περιθώρια για εκτροφή ζώων. Οι αστυνομικοί σε όλες τις περιπτώσεις ανταποκρίνονται στα αιτήματα. Σπεύδουν στο σημείο και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.

Κλήσεις γίνονται στην Αστυνομία και για τα σκοτωμένα ζώα στην άσφαλτο, τα οποία επίσης αυξάνουν την επικινδυνότητα για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων κυρίως σε δίκυκλα και ποδήλατα. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί επιφορτίζονται με την απελευθέρωση του οδοστρώματος.



Διαβάστε επίσης