-->
29.03.2024

Αυτοί είναι οι τρεις βομβιστές της επίθεσης στο Ατατούρκ (νέα video)

Οι κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν τα πρόσωπα των βομβιστών που σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της. Πρόκειται για αυτονομιστές, εκπαιδευμένους δολοφόνους. Ένας υπήκοος της Ρωσίας, ένας του Ουζμπεκιστάν και ένας του Κιργιστάν.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι αρχές έχουν συλλάβει 13 άτομα, εκ των οποίων τρία είναι πολίτες ξένων χωρών, κατά τη διάρκεια εφόδων στην Κωνσταντινούπολη. Ο αριθμός των νεκρών από το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει φτάσει τους 44.

Σοκάρει το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ο ένας από τους μακελάρηδες αναζητά θύματα στον χώρο του αεροδρομίου. Μόλις συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να βρει πετά με θυμό το όπλο του στο πάτωμα.

atatourk

Σε άλλο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που δημοσίευσε η Haberturk καταγράφεται η συμπλοκή ενός εκ των τρομοκρατών και ενός αστυνομικού.

Στα πλάνα διακρίνεται ένας αστυνομικός με πολιτικά να πλησιάζει έναν άνδρα με μαύρο πανωφόρι και στη συνέχεια να συνομιλεί μαζί του. Ο άνδρας λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πυροβολεί τον αστυνομικό, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος σφαδάζοντας.

Ο ένοπλος, ωστόσο, βλέποντας πως το θύμα του δεν έχει χάσει τη ζωή του, τον πυροβολεί εκ νέου και έπειτα φεύγει από το σημείο χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, είναι πιθανό ο αστυνομικός να προσέγγισε τον ένοπλο καθώς του κίνησε υποψίες το γεγονός ότι φορούσε πανωφόρι την ώρα που στη χώρα επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Την ίδια ώρα, ήρωας έχει ανακηρυχθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από τους τρομοκράτες.

Παρότι δεν κατάφερε να εξουδετερώσει τον ένοπλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, η Τουρκία ευγνωμονεί τον αστυνομικό καθώς χάρη σε εκείνον κατάφεραν να διαφύγουν ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο σημείο.



Διαβάστε επίσης