-->
29.03.2024

Βίντεο-σοκ από τη Σρι Λάνκα: Η στιγμή που ο τρομοκράτης σκορπά το θάνατο σε ξενοδοχείο

Ένας άνδρας με ένα μεγάλο σακίδιο στην πλάτη περπατάει στους διαδρόμους και ανάμεσα στα τραπέζια του εστιατορίου ενός ξενοδοχείου στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Ξαφνικά μια λάμψη και μετά ο όλεθρος…

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας μέσα από ένα από τα ξενοδοχεία που έγιναν στόχος τζιχαντιστών πριν από έξι ημέρες με αποτέλεσμα – μαζί με τις επιθέσειςσε εκκλησίες της χώρας – να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 250 άνθρωποι.

Το βίντεο έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Kingsbury Hotel στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

Ο ανατριχιαστικά ψύχραιμος βομβιστής αυτοκτονίας είναι ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ.

Αν και γνωρίζει ότι μαζί του κουβαλά αρκετά εκρηκτικά για να προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, εντούτοις κινείται χωρίς τίποτα να προμηνύει το μακελειό που θα ακολουθήσει.

Το βίντεο αυτό έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα πρώτα 24ωρα μετά το αιματηρό μπαράζ επιθέσεων ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Στο παρακάτω κλιπ που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, δύο από τους καμικάζι τζιχαντιστές εμφανίζονται να παίρνουν το ασανσέρ προς το εστιατόριο του ξενοδοχείου Shangri-La, όπου σε λίγα λεπτά θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρωπους που απολάμβαναν το πρωινό τους.

Φορώντας σακίδια στην πλάτη, οι δύο άνδρες δείχνουν να συζητούν τα δολοφονικά τους σχέδια στον ανελκυστήρα, λίγα λεπτά πριν την φονική έκρηξη. Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο ένας από τους δράστες στο Shangri-La ήταν ο γιος ενός πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών από το Κολόμπο. Ο αδερφός του συμμετείχε επίσης στο μπαράζ επιθέσεων, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του στο ξενοδοχείο Cinnamon Grand, σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση στο Shangri-La.

Ένα ακόμη βίντεο που σοκάρει είναι αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα εχθές και δείχνει έναν ακόμη από τους βομβιστές αυτοκτονίας να χαϊδεύει ένα μικρό κορίτσι στο κεφάλι, λίγες στιγμές προτού εξαπολύσει την βομβιστική επίθεση στον ναό του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Στο βίντεο ο «καμικάζι» χαϊδεύει το κοριτσάκι στο κεφάλι και με απόλυτη ψυχρότητα πηγαίνει στην εκκλησία και σπέρνει τον θάνατο.

15 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά σε σπίτι τζιχαντιστών

Εντωμεταξύ το Μεγάλο Σάββατο ο στρατοός της Σρι Λάνκα πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων.

Αργότερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε «μάχη» με ανταλαγή πυρών με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 από τους τζιχαντιστές να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ανάμεσα στα πτώματα εντοπίστηκαν και αυτά έξι παιδιών.



Διαβάστε επίσης