-->
25.04.2024

Δεν έπεισε η Εθνική στην Τουρκία – Φιλική ήττα στην Αττάλεια

Η Εθνική ομάδα είχε σημαντικές απουσίες, αλλά δεν είχε ενέργεια και πάθος, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 1-2 στην Αττάλεια από την Τουρκία σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει των επίσημων αγώνων που ακολουθούν για τους προκριματικούς του Euro 2020, με Ιταλία (8/06) και Αρμενία (11/06) στο ΟΑΚΑ.

Χωρίς τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο στην άμυνα, η «γαλανόλευκη» είναι… άλλη ομάδα, ενώ εξίσου σημαντικές ήταν και οι απουσίες των Ζέκα από τη μεσαία γραμμή και Τάσου Δώνη από την επίθεση.

Παρ΄ όλα αυτά, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έδειξε κανένα από τα στοιχεία εκείνα που θα ήθελε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Οι πειραματισμοί που έκανε στην ενδεκάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, σε μια βραδιά όπου ντεμπούτο στην Εθνική πραγματοποίησαν οι Πασχαλάκης, Ντουρμισάι και Κώτσιρας, δεν της επέτρεψαν να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο κι από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανής η έλλειψη ομοιογένειας και αγωνιστικού προσανατολισμού.

Οι διεθνείς δεν είχαν ενέργεια και πάθος στις διεκδικήσεις, με αποτέλεσμα η Τουρκία να πάρει γρήγορα προβάδισμα δύο τερμάτων στα πρώτα 17 λεπτά!

Στο 11΄ ο Ουντέρ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε χωρίς να δεχθεί πίεση (!) και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 17΄, από μεγάλο σφάλμα του Σάμαρη στην άμυνα, που κράτησε υπερβολικά την μπάλα και πάσαρε λάθος, ο Καραμάν διπλασίασε με σουτ εντός περιοχής.

Το μόνο που κατάφερε η «γαλανόλευκη» ήταν να μειώσει  σε 1-2 ο Κουρμπέλης με κοντινό σουτ, στην τελευταία φάση του αγώνα, «γλυκαίνοντας» κάπως τις εντυπώσεις ως προς το σκορ.

Οι ενδεκάδες:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Τσακίρ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (80΄ Εμρέ), Τουφάν (46΄ Ομούρ), Γιοκουσλού (61΄ Τεκντεμίρ), Ουντέρ, Γιαζιτσί (46΄ Καβετσί), Τοσούν (56΄ Γιαλτσίν), Καραμάν (46΄ Οζιακούπ).

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Κούτρης (46΄ Σταφυλίδης), Μαυρίας (73΄ Κώτσιρας), Βαλεριάνος (54΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Σιώπης (75΄ Μάνταλος), Σάμαρης, Πέλκας (46΄ Κολοβός), Φορτούνης, Μασούρας (65΄ Ντουρμισάι), Κουλούρης.



Διαβάστε επίσης