-->
29.03.2024

Δεν ψηφίζει περικοπές συντάξεων και νέους φόρους η Φώφη

Παραμένουν οι πέντε “κόκκινες γραμμές” για τις χαμηλές συντάξεις, την υπερφορολόγηση των αγροτών, την προστασία των δανειοληπτών, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και το 23% στην ιδιωτική παιδεία ο βασικός άξονας που θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, κατά την ψήφιση των νέων προαπαιτούμενων στη Βουλή. Η στάση που θα διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κρίνεται από το αν τα μέτρα συνιστούν περιοριστική πολιτική για τα εισοδήματα και τις συντάξεις και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να ψηφιστούν από τους 17 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αμέσως μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, το οποίο προαναγγέλλει καταψήφιση των άρθρων που αφορούν τη «φοροκαταιγίδα» και το ασφαλιστικό, που περιλαμβάνουν νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει μάχη στη Βουλή, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την συμμετοχή των φορέων και να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις, όπου αυτό απαιτείται. “Η Κυβέρνηση με τηλεγραφικές διαδικασίες, που στερούν κάθε δυνατότητα συζήτησης με την κοινωνία και τους φορείς της, προχωρεί στην κατάθεση νέου πακέτου διατάξεων, που προκύπτουν από το 3ο Μνημόνιο”, αναφέρουν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη και υπερτονίζουν ότι “θα καταψηφίσουμε τις διατάξεις ντροπής, με τις οποίες η Κυβέρνηση παίρνει πίσω ευνοϊκές για ασφαλισμένους και οφειλέτες, δικές της ρυθμίσεις, κατόπιν εντολής της τρόικας (νυν κουαρτέτου). Ρυθμίσεις, τις οποίες η ελληνική Βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν λίγο χρονικό διάστημα”. Παρά ταύτα, υπογραμμίζουν ότι θα στηρίξουν διατάξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, παρεμβαίνοντας με βελτιωτικές προτάσεις.

 



Διαβάστε επίσης