-->
19.04.2024

Εξαφάνιση αστροφυσικού στην Ικαρία: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της – Θρίλερ με το κινητό της

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ η οποία αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η γυναίκα βρισκόταν για διακοπές στην Ικαρία με τον Κύπριο σύντροφό της.

Η 34χρονη μίλησε για τελευταία φορά με το σύντροφό της το πρωί της Δευτέρας τον ενημέρωσε πως είχε πάει για τρέξιμο, όμως στην συνέχεια δεν έδωσε σήμα ζωής ούτε απάντησε σε μετέπειτα κλήσεις.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Το κινητό της 35χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ εξέπεμψε σήμα στην Ικαρία σχεδόν ένα 24ωρο μετά την δήλωση εξαφάνισης της, προκαλώντας την έκπληξη των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι Αρχές έστειλαν δύο μηνύματα SMS στον αριθμό, τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα. Από την προσπάθεια γεωεντοπισμού, βρέθηκαν δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία της Ικαρίας.

Το τηλέφωνο της 35χρονης φαίνεται να είχε κλείσει το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου και φάνηκε ανοικτό πάλι σήμερα το πρωί. Δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτό άνοιξε από την ίδια την 35χρονη ή κάποιον άλλο, στην κατοχή του οποίου έφθασε το κινητό της με άγνωστο τρόπο.

Σύμφωνα με το Sigmalive, το τελευταίο στίγμα που εντοπιζόταν από το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης, ήταν από την περιοχή των Φούρνων. Αυτό συνέβαινε επειδή το κινητό της τηλέφωνο «έπαιρνε σήμα» από το απέναντι νησί και όχι από αυτό της Ικαρίας. Ωστόσο από την ώρα που απενεργοποιήθηκε η κεραία στους «Φούρνους», εντοπίστηκαν νέα στίγματα από το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης, που οδηγούν σε συγκεκριμένη περιοχή.

Νωρίτερα, ο σύντροφος της 34χρονης ζήτησε, μέσω του ΑΝΤ1, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να βρεθεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου το οποίο ήταν ανοιχτό.

«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία» δήλωσε ο ίδιος.

Μαρτυρίες για φωνές

Όπως αποκάλυψε η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η 34χρονη μαζί με τον σύντροφό της, 38 ετών, το προηγούμενο βράδυ άκουσε φωνές από το δωμάτιο που διέμενε το ζευγάρι.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο και στην ΕΛ.ΑΣ, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Η δήλωση της καμαριέρας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η αποκαλυπτική δήλωση της καμαριέρας στον ξενοδόχο και την ΕΛ.ΑΣ.: «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ».

Οι αστυνομικές Αρχές του νησιού φέρονται να έχουν εντοπίσει κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του ζευγαριού. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το αίμα που βρέθηκε οφείλεται σε φυσικά αίτια ή σε κάποιο χτύπημα. Σύμφωνα με τον σύντροφό της, το πρωί εκείνης της ημέρας είχε ανοίξει η μύτη της 34χρονης.

Οι Αρχές σφράγισαν από την πρώτη στιγμή το δωμάτιο που διέμενε το ζευγάρι από τις 3 Αυγούστου Ο σύντροφος της αστροφυσικού φιλοξενείται, από τη Δευτέρα, σε άλλο δωμάτιο του ίδιου καταλύματος.

Την ίδια ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι και συγγενείς της αγνοούμενης κάνουν δημόσια έκκληση σε όποιον έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, εθελοντές και κάτοικοι με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου χτενίζουν το νησί για να βρουν τη Νάταλι Κρίστοφερ.

Ο ιδιοκτήτης του καταλύματος 

«Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας μας πήρε τηλέφωνο η καμαριέρα και μας είπε ότι το παιδί εδώ ανησυχεί για τη σύντροφό του η οποία από τις 8:00 η ώρα το πρωί λείπει και δεν έχει δώσει σημεία ζωή. Αμέσως ενημερώσαμε Αστυνομία και Πυροσβεστική και παρά πολύ γρήγορα άρχισαν οι ενέργειες» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος στην Ικαρία.

Την ίδια ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι και συγγενείς της αγνοούμενης κάνουν δημόσια έκκληση σε όποιον έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Εμφανής η αγάπη της για τον αθλητισμό

Η Natalie είναι μια γυναίκα που αγαπάει πολύ τον αθλητισμό, και μάλιστα το προφίλ της στο Facebook είναι γεμάτο από φωτογραφίες με αθλητικές δραστηριότητες που έκανε η ίδια.

Ακόμα και στην τελευταία ανάρτησή της μιλούσε για αθλητισμό. Συγκεκριμένα, έγραφε ότι θέλει να κάνει αναρρίχηση στα βράχια παραλίας του νησιού και ρωτούσε αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να την συνοδέψει σε μελλοντική επίσκεψη.



Διαβάστε επίσης