-->
20.04.2024

Ζέστη και υγρασία για σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

Ζεστός και υγρός είναι σήμερα Κυριακή ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρας. Θα εκδηλωθούν, μάλιστα, τοπικές νεφώσεις, ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά των περιοχών που συνορεύουν με τη Βουλγαρία. Παράλληλα, για μια ακόμη φορά, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 29 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία, από 12 έως 31 στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 στη δυτική και νότια Ελλάδα, από 12 έως 32 στην κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, έντασης 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα διατηρηθεί το βορειοδυτικό ρεύμα με τις εντάσεις του να φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική, πιο συγκεκριμένα, αναμένονται σήμερα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν μέτριοι, με ένταση 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε επίσης