-->
18.04.2024

Η ανατροπή του αιώνα από την Λίβερπουλ!

This is Anfield: Η ανατροπή του αιώνα από την Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ με μία μυθική ανατροπή (έχανε με 1-3 στο 57′, αλλά επικράτησε με 4-3 της Ντόρτμουντ), η Σαχτάρ που συνέτριψε με 4-0 την Μπράγκα και η Βιγιαρεάλ που κέρδισε με 4-2 στην Πράγα την Σπάρτα, είναι οι τρεις που ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Το τελευταίο εισιτήριο διεκδικούν Σεβίλη και Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τους Βάσκους να κερδίζουν 2-1 στο Σάντσες Πιθχουάν, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση.

Αυτά δεν γίνονται! Ή… γίνονται, και τα κάνει ΜΟΝΟ η Λίβερπουλ!
Οι «κόκκινοι» έχαναν 3-1 από την Ντόρτμουντ στο 57’ της ρεβάνς του 1-1 στη Βεστφαλία, αλλά με… όπλο τους το ανεπανάληπτο «Άνφιλντ» και καταθέτοντας ψυχή, πέτυχαν τρία γκολ (το τέταρτο στα… χασομέρια από τον Λόβρεν) και προκρίθηκαν με το απίστευτο 4-3 στα ημιτελικά του Europa League, θυμίζοντας σε όλη την υφήλιο το έπος της Κωνσταντινούπολης, το 2005.

ΣΟΚ! Κάπως έτσι, λιτά, μπορείς να περιγράψεις το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης του «Άνφιλντ». Τόσο για τους οπαδούς της Λίβερπουλ όσο και για τον πιο αισιόδοξο φίλο της Ντόρτμουντ… Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε… αφηνιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφηνε τη Λίβερπουλ να πάρει ΟΥΤΕ την μπάλα (πόσω μάλλον να… ξεμυτίσει από το κέντρο και κάτω) και εκμεταλλευόμενη τα… νερά που έβαζε η τραγική, φέτος, άμυνα των γηπεδούχων, έγινε «αφεντικό» της πρόκρισης από νωρίς.

Στο 5’, ο Μχιταριάν πήρε το… ριμπάουντ από τη μεγάλη απόκρουση του Μινιολέ σε προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ και χωρίς να… ενοχλήσει την άμυνα των «κόκκινων», που… κοιμόταν, άνοιξε το σκορ! Τέσσερα λεπτά, αργότερα, δε, στο 9’, ο Ρόις… δίδαξε «πώς να βγάλετε μία κάθετη», και ο επιθετικός από την Γκαμπόν διπλασίασε, με φοβερό πλασέ, τα τέρματα των φιλοξενούμενων, βουβαίνοντας το «Άνφιλντ».

Από εκεί και πέρα, είδαμε ένα… ροντέο, με την μπάλα πάνω-κάτω, και φάσεις εκατέρωθεν, αλλά όσο η Λίβερπουλ… ξυπνούσε και απειλούσε την εστία του Βάιντενφελερ, άλλο τόσο η Ντόρτμουντ πλησίαζε σε ΚΑΘΕ αντεπίθεση στο να… τελειώσει την ιστορία. Αυτή, πήρε άλλη τροπή, όταν ο Οριζί, τρία λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε σε 2-1, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Τσαν (ο καλύτερος των «κόκκινων») και έδωσε λόγους στους οπαδούς της Λίβερπουλ να το πιστέψουν και σε εκείνους της Ντόρτμουντ να αγχωθούν.

Η φοβερή… πλασεδιά -αλά Ανρί- του Ρόις στο 57’, όμως, διαμόρφωσε το 3-1 για τους Βεστφαλούς και η… δουλειά φάνηκε πως τελείωσε. ΑΛΛΑ. Ποτέ μην ξεγράφεις μια Λίβερπουλ… Καταθέτοντας ψυχή, η ομάδα του αγγλικού λιμανιού μείωσε ξανά, με καταπληκτικό σουτ του Κουτίνιο, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο 66’, για να φέρει το ματς στα ίσα στο 78’ με κεφαλιά του Σακό! Τα τελευταία 15 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) ήταν πραγματικά ακατάλληλα για καρδιακούς! Με ένα γκολ ακόμα, η Λίβερπουλ θα πετύχαινε το αδύνατο. Και το πέτυχε, αφήνοντας στον… τόπο τους Γερμανούς. Ο Λόβρεν, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πήρε την κεφαλιά και πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή (4-3), έστειλε στα ουράνια τους «κόκκινους», σε άλλη μία τεράστια ευρωπαϊκή βραδιά για τη Λίβερπουλ!

Πριν την έναρξη του αγώνα εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με πρωταγωνιστές τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι όπως και στον πρώτο αγώνα τραγούδησαν μαζί το «You ‘ll never walk alone», μόνο που σήμερα το βράδυ η συγκίνηση περίσσεψε στο Άνφιλντ.

Κι αυτό γιατί αύριο συμπληρώνονται 27 χρόνια από την τραγωδία του Χίλσμπορο (96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους πριν την έναρξη του ημιτελικού κυπέλλου με την Νότιγχαμ κι άλλοι 766 τραυματίστηκαν) και πριν την σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι οπαδοί και των δύο ομάδων (στο Άνφιλντ βρίσκονται και περίπου 3.000 Γερμανοί) δημιούργησαν ένα τεράστιο μωσαϊκό στις κερκίδες που έδειχνε τον αριθμό ‘96’.



Διαβάστε επίσης