-->
19.03.2024

Ισπανία: Ήττες για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Τη μεγαλύτερη εφετινή έκπληξη στο ισπανικό πρωτάθλημα σημείωσε η Λεγανές, αφού η ως απόψε ουραγός στη La Liga (μετρούσε μόλις ένα βαθμό), νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Κουτίνιο, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο φανέρωσαν αμυντικές αδυναμίες και δέχτηκαν δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που προερχόταν από το εντός 2-2 με την Τζιρόνα, γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα και προβλημάτισε ενόψει της συνέχειας σε Ισπανία και Ευρώπη.

Ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, απέφυγε την ήττα, που επίσης ήταν η πρώτη φετινή για την επί τρία συνεχή έτη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η φανταστική τον τελευταία μήνα Σεβίλη έκανε ό,τι ήθελε τη «βασίλισσα» στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σκόραρε τρεις φορές και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή και τους δύο «αιώνιους» της Ισπανίας στο -2.

Στο «Μεστάγια», η Βαλένθια κρατούσε τη νίκη ως το 82ο λεπτό με αντίπαλο τη Θέλτα, αλλά στο σημείο εκείνο ο Ιάγκο Άσπας ισοφάρισε για την ομάδα του Βίγκο.

Την δεύτερη νίκη της στα τρία τελευταία παιχνίδια, εκτός έδρας μάλιστα, πανηγύρισε η Βιγιαρεάλ στο «Σαν Μαμές». Το «κίτρινο υποβρύχιο» επιβλήθηκε με 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο, που μετά από δύο συνεχείς ισοπαλίες γνώρισε την πρώτη ήττα στο «Ανοέτα» για φέτος.

Αναλυτικά:

  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 0-3 (65΄ Φορνάλς, 80΄ Μόρι, 89΄ Εκαμπί)
  • Λεγανές-Μπαρτσελόνα 2-1 (52΄ Ελ Ζαρ, 53΄ Όσκαρ – 12΄ Κουτίνιο)
  • Σεβίλη-Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 (17΄, 21΄ Αντρέ Σίλβα, 39΄ Μπεν Γεντέρ)
  • Βαλένθια-Θέλτα 1-1 (25΄ Μπατσουαγί – 82΄ Άσπας)


Διαβάστε επίσης