-->
18.04.2024

Κακλαμάνης: Ο Τζιτζικώστας να απαντήσει πως θα διοικήσει το κόμμα

«Η επιλογή μου για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Β. Μεϊμαράκης», υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, πιστεύει πως ο κ. Μεϊμαράκης είναι αυτός που ενώνει το κόμμα, ενώ ως βασικό κριτήριο για την επιλογή προέδρου θέτει το «όποιος κερδίζει ενώνει».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας οφείλει να απαντήσει με πειστικό για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το κόμμα, σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, γνωστοποίησε πως η ΝΔ δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, ωστόσο αναμένει να ακούσει τις εισηγήσεις των υπουργών και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Παρότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, η ΝΔ ενδεχομένως να υποστηρίξει κάποια επιμέρους ζητήματα, τροπολογίες ή νομοσχέδια, υπό την προϋπόθεση να κρίνει πως αυτά κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

«Θα είναι λάθος της κυβέρνησης το να μην θέλει αυξημένη πλειοψηφία σε ορισμένα θέματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στην χθεσινή (4/10) εκλογή του στη θέση του Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής με 267 ψήφους, που αποτελούν ιστορικό ρεκόρ.

Ειδικότερα, ευχαρίστησε θερμά τους βουλευτές που τον εμπιστεύτηκαν, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό που στο τέλος του δημόσιου βίου του, όπως τόνισε, «να σε αναγνωρίζουν οι συνάδελφοί σου», κάτι που τον συγκίνησε και τον έκανε να χαρεί.



Διαβάστε επίσης