-->
19.04.2024

Κεντροαριστερά: «Κίνημα αλλαγής» το όνομα του νέου κόμματος – Τα βήματα ως το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου

«Κίνημα αλλαγής» θα λέγεται το νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως συμφώνησαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.

Το όνομα αυτό, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, θα χρησιμοποιείται ως το ιδρυτικό συνέδριο που πρόκειται να γίνει τον Μάρτιο και θα είναι το προτεινόμενο όνομα από τους δύο αρχηγούς στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος όπου εκεί θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν η ιδρυτική διακήρυξη, τα νέα σύμβολα, τα νέα όργανα κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κόμμα θα παρουσιάζεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις με το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» και θα αποτελεί τον φορέα στον οποίο θα λειτουργούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, άλλα κόμματα και κινήσεις του χώρου.

Η κ. Γεννηματά πρόκειται να συναντηθεί από σήμερα ως την Παρασκευή με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, αλλά και επικεφαλής κινήσεων ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι τα επόμενα βήματα είναι υπόθεση των δύο αρχηγών της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, αλλά αποτελούν προϊόν συλλογικής συμφωνίας. Την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν και οι προσυνεδριακές επιτροπές που θα λειτουργούν από τώρα, ως το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν αυτόνομα ως το συνέδριο. Την Τετάρτη, θα υπάρξει για πρώτη φορά κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, από την οποία θα προκύψει ένα συντονιστικό όργανο για την παρουσία των δύο κομμάτων στη Βουλή, στο οποίο θα μετέχουν, πλην της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη, οι δύο γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.



Διαβάστε επίσης