-->
16.04.2024

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ενόψει του Αυγούστου – Aπαγόρευση για τα πανηγύρια, χωρίς κόσμο τα beach bar

Σε νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού στη χώρα μας προτίθεται να προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση υπό το φόβο της έξαρσης των κρουσμάτων εντός του καλοκαιριού.

Σε ισχύ αναμένεται να παραμείνουν οι απαγορεύσεις για τα πανηγύρια και τον Αύγουστο, ενώ η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για την απαγόρευση του κόσμου στα beach bar, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Προβληματισμός επικρατεί για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία τoν Σεπτέμβρη με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα στον Αύγουστο, ενώ δεν αναμένεται οι αθλητικές διοργανώσεις να διεξαχθούν με κόσμο το επόμενο διάστημα.

Ως πρώτο βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα, χθες αποφασίστηκε η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους πλην των σουπερμάρκετ με την επιβολή παράλληλα προστίμων στους παραβάτες.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε οι ειδικοί συστήνουν την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, μετά τη διαπίστωση των φαινομένων χαλάρωσης καθώς οι πολίτες δεν χρησιμοποιούσαν τη μάσκα.

Όπως αποφασίστηκε μετά από τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθίσταται υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας για κοινό και εργαζόμενους σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.



Διαβάστε επίσης