-->
29.03.2024

Κ. Μητσοτάκης: Πρωτίστως μεταναστευτικό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε

Το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πρωτίστως μεταναστευτικό και λιγότερο προσφυγικό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ2 Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε «παράδοξη» την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από εκείνους που – όπως είπε – γιγάντωσαν το πρόβλημα.

«Ας συμφωνήσουμε ότι άλλο πρόσφυγες και άλλο οι οικονομικοί μετανάστες. Άλλο το προσφυγικό, άλλο το μεταναστευτικό» ανέφερε. Όπως εξήγησε, με βάση τα πραγματικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, το 2015 οι Σύροι οι οποίοι έφευγαν απεγνωσμένοι εγκαταλείποντας τη χώρα τους αντιπροσώπευαν το 75% των εισερχομένων στη χώρα, ενώ σήμερα είναι δύο στους δέκα και το 50% είναι Αφγανοί και Πακιστανοί, που μετακινούνται οργανωμένα από διακινητές.

Ο Πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι παράδοξο να ασκείται κριτική από εκείνους που πυροδότησαν το πρόβλημα, είτε από ανικανότητα, είτε από ιδεοληψία» είπε, σημειώνοντας πως το ζήτημα θα αντιμετωπιζόταν πολύ πιο εύκολα στην αρχή του, από ό,τι τώρα που έχει γιγαντωθεί.



Διαβάστε επίσης